Lady Gaga

Gala Oscar 2016 a adus in prim-plan nu doar controversatul subiect al lipsei persoanelor de culoare din randul celor nominalizati , ci si tema abuzurilor sexuale. Victima la randul ei, Lady Gaga a oferit un moment emotionant.

Insotita de partenerul ei, Taylor Kinney, Lady Gaga a fost considerata una dintre atractiile serii, nu doar datorita outfitului impresionant, ci si gratie unei declaratii publice cu un subiect sensibil si, totodata, personal.

Pe scena Dolby Theatre din Los Angeles, locul de desfasurare a galei Oscar 2016, Lady Gaga a interpretat piesa “Til’ It Happens To You” / “Pana cand ti se va intampla si tie”, dedicata victimelor abuzurilor sexuale. Momentul a fost introdus de catre vicepresedintele american Joe Biden. Acesta  a lansat un apel la incurajarea dialogului social pe aceasta tema.

Lady Gaga, victima abuzurilor sexuale

Imbracata in alb, Lady Gaga a interpretat piesa scrisa in colaborare cu Diane Warren, prezenta si pe coloana sonora a documentarului “The Huntig Ground”.  Momentul, ovationat de toti cei prezenti in sala, a fost incununat de prezenta pe scena a unui grup de victime ale abuzurilor sexuale.

Insa dincolo de acest moment de la Gala Oscar 2016, Lady Gaga a oferit un altul, la fel de emotionat!

Artista a postat pe Instagram o fotografie in care este surprinsa in timp ce-l saruta pe Taylor. Cei doi au o relatie de patru ani, iar, anul acesta, si-au anuntat logodna. Fotografia postata de Gaga este insotita de o marturisire impresionanta a acesteia si, totodata, o frumoasa declaratie de dragoste:

Oscar 2016

“Nu am crezut ca cineva ma va iubi vreodata, pentru ca m-am simtit ca trupul mi-a fost distrus de catre cel care m-a abuzat. Dar el (logodnicul ei, Taylor, – n.r.) iubeste supravietuitoare din mine. A stat alaturi de mine toata noaptea, cu demnitate si fara sa-i fie rusine. ASTA INSEAMNA un barbat adevarat”, a scris Lady Gaga.

Pe cand era o adolescenta de 19 ani, artista a fost abuzata sexual de catre un barbat cu 20 de ani mai in varsta decat ea. Gaga mergea la o scoala catolica si acolo s-au intamplat acele orori. Marturia dureroasa a facut-o in cadrul emisiunii “The Howard Stern Show”.

Cu putin timp inainte de inceperea ceremoniei Oscarurilor, artista a anuntat pe contul sau de Twitter ca, intr-o oarecare masura, dedica interpretarea de la Oscar cantaretei Kesha, careia justitia americana nu i-a dat castig de cauza in procesul intentat de ea fostului manager, pe care l-a acuzat de abuz sexual.

Foto: Guliver, Instagram.