prima medalie de aur Romania scrima Rio 2016

Echipa feminina de spada a Romaniei ne-a adus medalia de aur la Jocurile Olimpice la care visam deja de ceva vreme. Sportivele romance au invins ieri echipa Sua, echipa Rusiei si-n final echipa Chinei.

Aceasta este prima medalie pe care o castiga Romania la Olimpiada de la Rio. Echipa feminina de spada a Romaniei din care fac parte Ana Maria Popescu (Branza), Simona Deac, Simona Gherman si Loredana Dinu a avut o zi incredibila la Jocurile Olimpice.

prima medalie de aur Romania scrima Rio 2016

Ei au batut in primul faza SUA, după un meci dramatic, in care Ana Maria Popescu a reusit sa readuca scorul in favoarea noastra de la 20-23 la 24-23. Apoi, in semifinale, fetele au invins Rusia cu un scor impresionant de 45-31. In final, Romania a invins China cu 44-38 castigand astfel medalia de aur.

Pentru Ana Maria Popescu/Branza aceasta este prima medalie de aur la Jocurile Olimpice

Romania a castigat 10 medalii olimpice pana acum in scrima feminina, aceasta fiind cea de-a doua medalie de aur castigata vreodata. Singura medalie de aur de pana-n 2016 fusese adusa de Laura Beadea, care a castigat-o la Olimpiada din Atlanta in 1996 la competitia feminina individuala. Laura Badea impreuna cu celelalte componente ale echipei Romaniei de atunci au castigat de asemenea medalia de argint in competitia feminina pe echipe din Atlanta.

Ana Maria Popescu/ Branza a castigat, de asemenea, o medalie de argint in competitia individuala feminina de spada la Jocurile Olimpice din 2008 de la Beijing. In Rio, a terminat pe locul al 9-lea in competitia individuala.

Pe de alta parte si jucătorii de tenis Florin Mergea si Horia Tecau ne-au facut o mare bucurie ieri, reusind sa invinga in semifinalele Jocurilor Olimpice echipa de tenis a Statelor Unite formata din Jack Sock si Steve Johnson impunandu-se in doua seturi castigate cu 6 la 3 si 7 la 5. Florin Mergea si Horia Tecau au ajuns astfel in finala Jocurilor Olimpice si-i vor intalni astazi, la 22:30, pe reprezentantii Spaniei: Rafael Nadal si Marc Lopez. Sa le tinem pumnii!

They made it into the Olympic final!!!!! So happy and so proud!!! #Tecau #Mergea #HaiRomania

A photo posted by Fanny Bu (@fanny1995214) on

Citeste si povestea celei mai in varste gimnaste de la Rio 2016!

Foto: Guliver