Melania si Donald Trump

La mai mult de la doua luni de cand poporul american si-a ales presedintele, pentru Melania si Donald Trump asteptarea a luat sfarsit. Azi, Barack Obama ii preda oficial stafeta lui Donald Trump.

Magnatul republican va fi investit azi in functia de presedinte al Statelor Unite ale Americii. Ceremonia de investire incepe la ora locala 11:30 (18:30 ora Romaniei) si se va desfasura, dupa traditie, in inima Washingtonului: pe treptele Capitoliului, Donald Trump va depune juramantul de presedinte al SUA.

De altfel, festivitatile au debutat inca de ieri cand Melania si Donald Trump au sosit la Washington si au mers la cimitirul Arlington pentru a depune o coroana de flori in memoria soldatilor americani cazuti pe fronturile de lupta.

President-elect Donald Trump and Vice President-elect Mike Pence participate in a wreath laying ceremony at the Tomb of the Unknowns at Arlington National Cemetery. (MANDEL NGAN/AFP/Getty Images)

A post shared by CNN (@cnn) on

Ulterior, cuplul prezindential impreuna cu familia (din care a lipsit chiar fiul celor doi, Barron Trump!) a luat parte la un spectacol derulat dupa deviza de campanie a lui Trump – “Make America Great Again”.

Melania si Donald Trump

melania si donald trump

Melania si Donald Trump vor gazdui azi primul lor bal in calitate de cuplu prezidential

Azi, inainte de momentul-cheie al depunerii juramantului, Melania si Donald Trump vor participa la o slujba oficiata la biserica episcopala St. John aflata in apropierea cladirii Blair House, resedinta destinata oaspetilor de seama ai Casei Albe, loc unde cei doi au fost “cazati” in noaptea precedenta investirii. Dupa slujba, Melania si Donald Trump vor lua ceaiul cu predecesorii lor, Michelle si Barack Obama. Neoficial, acesta este, de fapt, momentul predarii stafetei. Ca la orice schimbare de domiciliu, fostii locatari predau “cheile” casei – chiar daca in acest caz vorbim despre Casa Alba! Apoi cele doua cupluri pleaca impreuna spre Capitoliu.

In fata a sute de mii de cetateni, adunati dupa traditie pe peluza National Mall, Donald Trump va depune juramantul de credinta. La ceremonie vor fi prezenti nu numai Michelle si Barack Obama, ci si fostii presedinti Bill Clinton (insotit de Hillary, adversara lui Trump de la alegerile din noiembrie), George W. Bush si Jimmy Carter.

Dupa ceremonie, Melania si Donald Trump vor gazdui primul pranz oficial in calitate de presedinte si Prima Doamna. Apoi, presedintele si Mike Pence, noul vicepresedinte al SUA, merg la celebra parada inaugurala de pe Pennsylvania Avenue.

Ziua se incheie cu balul inaugural de la centrul Walter E. Washington. In centrul atentiei va fi, desigur, noua Prima Doamna. Aceasta a purtat la ceremoniile din timpul zilei o creatie Ralph Laurent, iar seara Melania Trump isi va face aparitia in creatii realizate special de Karl Lagerfeld, directorul casei Chanel.