Oscar 2016 - pronosticuri: Leonardo DiCaprio pleaca cu trofeul

Au mai ramas doar cinci saptamani pana la cea mai prestigioasa gala din industria filmului, premiile Academiei Americane de Film!  Cine va lua acasa cele mai ravnite statuete? Noi ne incumetam sa iti prezentam Oscar 2016 – pronosticuri pentru cele mai importante categorii. 

Acum ca s-au anuntat saptamana trecuta nominalizarile la Oscar 2016, putem trage cateva concluzii despre favoritii celor mai mari categorii de la gala care va avea loc pe 28 februarie.

Oscar 2016 – pronosticuri pentru castigatori

Cel mai bun film

Aici concureaza The Big Short, Bridge of Spies, Brooklyn, Mad Max: Fury Road, The Martian, The Revenant, Room si Spotlight. S-a tot vorbit despre cum The Revenant, care are cele mai multe nominalizari (12 la numar), este marele favorit, si singurul sau concurent ar fi Spotlight. Insa pe 24 ianuarie s-au decernat la Los Angeles premiile Sindicatului Producatorilor Americani (PGA), iar acestia au ales The Big Short, cu Christian Bale, Steve Carrell si Brad Pitt ca fiind cel mai bun film. PGA a “ghicit” castigatorul de la Oscar la aceasta categorie in ultimii 8 ani! The Big Short, regizat de Adam McKay, este o comedie despre Wall Street.

Cel mai bun actor in rol principal

Leonardo DiCaprio nu prea mai are cum sa piarda Oscarul pentru cel mai bun actor anul acesta. Pentru ca s-a chinuit mult la filmari, a rezistat gerului si conditiilor grele. Pentru ca tot internetul s-a revoltat in urma cu doi ani atunci cand n-a castigat pentru The Wolf of Wall Street. Pentru ca lucreaza constant si foarte bine, a ajuns la a sasea nominalizare. Pentru ca este un activist in domeniul mediului. Pentru ca a castigat si Globul de Aur pentru rol. Concurentii lui, Bryan Cranston (Trumbo), Matt Damon (The Martian), Michael Fassbender (Steve Jobs) si Eddie Redmayna (The Danish Girl) nu prea au sanse impotriva lui.

Cea mai buna actrita in rol principal

In aceasta categorie, situatia e mai neclara. Se lupta doua actrite care au mai castigat, Jennifer Lawrence si Cate Blanchett, cu trei care nu au mai fost nominalizate: Saoirse Ronan, Brie Larson si Charlotte Rampling. Brie Larson a castigat mai multe premii pentru rolul din Room, in care joaca o femeie sechestrata timp de ani de zile, care are si un copil cu cel care a rapit-o si a abuzat-o. Cealalta mare concurenta este Cate Blanchett pentru Carol, in care interpreteaza o femeie indragostita de o alta femeie.

Alte categorii

La cel mai bun regizor, favorit este fie Alejandro Gonzalez Inarritu, dar el a castigat si anul trecut pentru Birdman. Ceea ce inseamna ca s-ar putea sa nu repete performanta. Marele lui concurent este Tom McCarthy, regizorul dramei despre jurnalism Spotlight.

La cel mai bun actor in rol secundar, Sylvester Stallone este ca si castigator pentru rolul secundar din Creed, in care il interpreteaza pe acelasi Rocky, personajul care l-a consacrat.

Inside Out, creatia celor de la Pixar si unul dintre cele mai bune filme ale lui 2015, nu prea are cum sa piarda Oscarul pentru cea mai buna animatie.

Foto: outnow.ch

Leonardo DiCaprio e favorit la Oscar si are parte de simpatia publicului. Iata care a fost cel mai amuzant si comentat moment de la Globurile de Aur, in care a fost implicat.