Pisicile prefera interactiunea cu stapanii

Veste buna pentru iubitorii si, mai ales, detinatorii de pisici! Un nou studiu publicat in revista Behavioural Processes, in care se strang cele mai importante cercetari si lucrari stiintifice ce au in vedere comportamentele animalelor, arata ca pisicile prefera interactiunea cu stapanii mai mult decat mancarea, potrivit huffingtonpost.com.

Contrar asteptarilor, pisicile sunt foarte devotate persoanelor care le ingrijesc si pretuiesc mai mult atentia stapanilor decat preparatele culinare cu care isi rasfata simturile.

Pisicile prefera interactiunea cu stapanii

Un experiment menit sa afle ce le stimuleaza pe pisici

In cadrul cercetarii, mai mult de 50 de pisici care provin fie din adaposturi de animale, fie care se afla in grija unor stapani, au fost private cateva ore de interactiunea cu oamenii, de mancare si de jucariile lor preferate. In mod surprinzator, dupa o astfel de experienta neplacuta, simpaticele patrupede au dus cel mai mult dorul stapanilor si interactiunii pe care o au cu cei care le ingrijesc zi de zi.

Cat GIF - Find & Share on GIPHY

Pentru a realiza acest studiu si a se convinge ca pisicile prefera interactiunea cu stapanii mai mult decat mancarea, cercetatorii de la Universitatea de Stat din Oregon si-au propus sa analizeze ce le motiveaza pe pisicile domestice sa fie mai sociabile, tinand cont de faptul ca se spune ca aceste animele nu sunt foarte bucuroase sa relationeze cu oamenii si sa fie trainuite in acest sens. Dupa ce le-au lasat cateva ore fara lucrurile si activitatile preferate, cercetatorii au reintrodus treptat factorii considerati importanti in rutina pisicilor.

Pisicile prefera interactiunea cu stapanii

Cum si-au dat seama cercetatorii ca pisicile prefera interactiunea cu stapanii mai mult decat mancarea

Rezultatele studiului arata ca interactiunea cu oamenii a fost preferata de mai mult de 50 la suta din animalele incluse in experiment, in timp ce doar 37 la suta dintre ele au ales mancarea drept stimul favorizant. Preferinta pentru socializarea cu stapanii a fost prezenta atat in cazul pisicilor de casa, cat si in cazul celor care se afla in adaposturi.

Demic GIF - Find & Share on GIPHY

Te mira faptul ca pisicile prefera interactiunea cu stapanii mai mult decat mancarea? Poate ca o sa te faca sa te gandesti de doua ori inainte de a mai pleca de acasa cu zilele, fara sa lasi un inlocuitor care sa se joace cu ele. De asemenea, descopera si care sunt cele mai mari rase de pisici. Frumoase si foarte afectuoase.

Foto si video: Guliver/giphy.com