cel mai bun film al anului

Unul dintre cele mai controverate momente de la decernarea premiilor Oscar 2017 a fost, fara indoiala, cel in care s-a anuntat Cel mai bun film al anului. Pret de cateva zeci de secunde a durat bucuria protagonistilor si a fanilor peliculei “La La Land”, dar si a celor care au pariat pe musical.

Pentru a celebra jubileul de la lansarea filmului “Bonnie and Clyde”, actorii Faye Dunaway si Warren Beatty au fost invitati sa prezinte si sa acorde premiul pentru Cel mai bun film al anului 2017. Fotografii au facut o multime de cadre cu plicul “castigator”, pe care i l-a inmanat Warren Beatty actritei Faye Dunaway. Nimic spectaculos pana aici. Toata lumea astepta s-o auda pe Faye rostind numele musicalului “La La Land”. Lucru care s-a si intamplat. Incorect, spun cei de la people.com, pentru ca, de fapt, aceasta avea in mana plicul pentru “Cea mai buna actrita”, respectiv pentru Emma Stone, din filmul “La La Land”. Rezonand si ea, probabil, cu majoritatea celor din sala, care asteptau ca musicalul sa fie desemnat castigator, Faye a facut o gafa monumentala, urmata de ropote de aplauze.

Feeria a tinut aproximativ doua minute

Secundele se scurgeau, iar confuzia prindea radacini. Parea ca nimic si nimeni nu mai poate impiedica echipa “La La Land” sa urce pe scena, pentru a intra in posesia ravnitei statuete. Surpriza! Din culise se aude forfota si un zvon incepe sa prinda contur.

Plicul destinat Celei mai bune actrite

“Oh, Doamne!”, “Are plicul gresit!”, asta se auzea infundat din spatele scenei, potrivit declaratiei unui spectator pentru people.com. Acesta a definit atmosfera ca fiind un amestec de haos si neincredere.

Intre timp, echipa musicalului urca pe scena sa ii fie inmanat Oscarul. In mijlocul discursurilor, producatorul Jordan Horowitz a intrerupt momentul solemn cu afirmatia: “S-a produs o greseala! Filmul “Moonlight” este castigatorul pentru Cel mai bun film al anului”. Soc! “Este vorba despre o gluma?”, au inceput sa se intrebe cei din sala, in frunte cu gazda show-ului, Jimmy Kimmel.

Cel mai bun film al anului: <<Moonlight>>

„Nu este o gluma, veniti aici!”, a spus Kimmel, adresandu-se echipei “Moonlight”, cand a realizat ca este vorba despre o confuzie. Vizibil stanjenit, Warren Beatty a luat plicul si a incercat sa plece de pe scena, dar o voce a atras atentia asupra lui: “Warren Beatty nu vrea sa dea plicul, sa vina paza!”. Cineva l-a intrebat daca se simte bine. Faye Dunaway parea ca depaseste mai bine momentul, dar expresia faciala o contrazicea. Un spectator din sala a surprins-o vorbind cu cativa apropiati ca a vazut numele Emmei Stone pe plic.

Se cauta o explicatie…

Cinci minute mai tarziu, amfitrionul Galei a spus ca nu stie ce s-a intamplat, dar ca va trebuie sa afle. Nu de alta, dar “tot restul vietii voi fi intrebat despre asta”, a incercat Jimmy Kimmel sa incheie incidentul intr-un ton amuzant.

Ceea ce a parut initial un moment regizat de organizatori – pentru a creste si mai mult popularitatea evenimentului, toate retelele de socializare fiind acaparate de gafa de pe scena – s-a dovedit a fi o pura intamplare. Care, desigur, a dus echipa filmului “La La Land” de la extaz la agonie!

Aici gasesti lista completa cu castigatorii la Premiile Oscar 2017

Foto: Guliver