primul discurs al lui Donald Trump

Presedintele Statelor Unite a sustinut azi noapte primul discurs in fata camerelor reunite ale Congresului american de cand s-a instalat la Casa Alba. Americanii, dar si oamenii din intreaga lume au urmarit speech-ul cu sufletul la gura, iar reactiile celebritatilor la primul discurs al lui Donald Trump in fata Congresului nu s-au lasat mult asteptate, scrie people.com.

In timp ce discursul de inaugurare si cel recent din Florida au fost asemanatoare cu politica dusa de magnatul imobiliar in timpul alegerilor prezidentiale, primul discurs al lui Donald Trump in fata Congresului a parut mai soft. Presedintele american chiar a indemnat la compasiune si toleranta. In plus, el a condamnat amenintarile vizand centrele evreiesti si vandalizarea cimitirelor evreiesti, dar si atacul cu conotatii rasiste care a avut loc in Kansas.

Alocutiunea a vizat mai multe subiecte considerate sensibile la momentul actual, cum ar fi activitatea NATO, sistemul de imigratie legala, zidul cu Mexicul, dar si lupta contra terorismului.

#TeamTrumpPenceBTS #USA #AmericanSpirit

A post shared by President Donald J. Trump (@realdonaldtrump) on

Primul discurs al lui Donald Trump in fata Congresului nu a avut mare succes la public

Primul discurs al lui Donald Trump in fata Congresului de cand este la conducerea celui mai puternic stat din lume a fost semnificativ mai putin apreciat de telespectatori comparativ cu primul discurs in Congres al presedintilor anteriori, primind doar 57% reactii foarte pozitive, potrivit CNN. In anul 2009, 68% din respondenti au indicat ca au avut o reactie foarte pozitiva la discursul lui Obama, iar 66% au raspuns similar in legatura cu discursul lui George W. Bush in 2001.

Chiar daca tonul de la primul discurs al lui Donald Trump in fata Congresului a fost mai impaciuitor, vedetele internationale l-au criticat pe presedintele american, sustinand ca nu a folosit date concrete si nu a propus solutii reale pentru problemele societatii americane. Celebritatile l-au ironizand cu postarile lor pe site-urile de socializare si au privit cu scepticism si sarcasm incercarea ocupantului Biroului Oval de la Casa Alba de a indemna la toleranta.

Reactiile celebritatilor

Whoopi Goldberg a reactionat la primul discurs al lui Donald Trump in fata Congresului repetand propunerea presedintelui american de a face un zid la granita Americii cu Mexicul: „Un mare zid? (A Great Great Wall?)“. Ea a continuat aratandu-se nemultumita de acest plan.

Charlie Sheen l-a jignit pe Donald Trump pe retelele de socializare si a spus ca primul discurs al lui Donald Trump in fata Congresului este o prostie, o insulta la adresa poporului american.

Dan Pfeiffer: „Cele mai bune speech-uri se refera la oameni care asculta si nu la persoana care vorbeste. Primul discurs al lui Donald Trump in fata Congresului este numai despre el“.

Cher: „Noi traim literalmente intr-un film Star Wars chiar acum si nici macar unul din cele mai bune“.

Josh Gondelman: „Donald Trump vorbeste despre religie ca cineva care a facut un semestru de studiu despre Spania incercand sa afle mai multe despre Barcelona“.

Daca ti-a placut articolul cu reactiile celebritatile la primul discurs al lui Donald Trump in fata Congresului, citeste si: Declaratiile controversate ale lui Donald Trump la adresa femeilor.

Foto: Guliver/Instagram