Prince a murit, astazi, la varsta de 57 de ani. Informatia a fost confirmata pentru agentia Associated Press de surse oficiale ale politiei din Carver County, dupa ce trista veste a fost anuntata initial de site-ul TMZ.

Conform surselor citate, Prince a murit in locuinta sa din Pailsey Park, Minneapolis, care ii era si studio de inregistrari. Un apel la numarul unic de urgenta a alertat politia care a sosit la resedinta lui Prince in jurul orei locale 9.43. Oamenii legii l-au gasit pe artist fara cunostinta in lift si au chemat imediat un echipaj medical de urgente. Cantaretul nu a raspuns manevrelor de resuscitare la care a fost supus, asa ca medicii au fost nevoiti sa declare decesul la ora locala 10.07.

Deocamdata, cauza decesului nu a fost stabilita, cazul fiind investigat in prezent de o comisie reunita din Carver County si Hennepin County, impreuna cu experti medicali din Midwest.

Potrivit Billboard, Prince a fost internat in spital saptamana trecuta dupa ce a fost fortat sa recurga la o aterizare de urgenta. Externat cateva ore mai tarziu d ela internare, artistul ar fi declarat pentru TMZ ca, de fapt, se lupta cu o gripa puternica, acesta fiind motivul prezentei sale in spital.

Prince a murit. Ramane “Purple Rain”

Nascut pe 7 iunie 1958, in Minneapolis, Prince (pe numele sau complet Prince Rogers Nelson) a devenit un fenomen mondial in anii 1980, popularizand muzica funk din Minneapolis, mai ales cu ”Purple Rain” (1984), adesea descris ca unul dintre cele mai bune albume ale tuturor timpurilor. De altfel, acesta a fost si primul sau album clasat pe primul loc in topul Billboard 200, performanta fiind pusa de unii si pe seama faptului ca a fost lansat in acelasi timp cu filmul omonim.

Cert este ca, pentru Prince, “Purple Rain” a fost cea mai mare reusita a carierei sale, cea care l-a transformat, fara exagerare, in unul dintre cei mai de valoare artisti ai generatiei din care a facut parte, si care i-a adus doua premii Grammy, un Oscar si o victorie asupra lui Michael Jackson si al sau nu mai putin celebru “Thriller”. Se intampla in 1985, cand Prince l-a surclasat pe Regele Pop la categoria Cel mai bun album Pop/Rock, la American Music Awards (AMA).

Insa Prince nu a fost doar un chitarist stralucit si un cantaret remarcabil, ci si un style icon si un sex simbol. Stilul stau scenic, definit ca flamboaiant, l-au definit si intregit din punct de vedere artistic.

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Getty