promovare la locul de munca femeie

Promovare la locul de munca, un subiect arzator pentru multe dintre noi... Te-ai gandit vreodata ca unele dintre lucrurile pe care le faci in speranta ca asa avansezi au exact efectul opus?

Nu exista o reteta universal valabila care-ti garanteaza o promovare la locul de munca, dar exista cateva greseli care-ti pericliteaza ascensiunea.

Excesele de orice fel plus abordarea gresita a anumitor situatii sunt cele mai mari bariere intr-o cariera. Daca vrei sa ajungi sus, iata de ce ar trebui sa te feresti!

Promovare la locul de munca: 5 reguli de conduita

1. Nu alerga inainte de a invata sa mergi

Din dorinta de a avansa cat mai rapid, incerci sa sari peste etape importante. Daca incerci sa ajungi sus in momentul in care nu esti pregatita, fie nu vei obtine o promovare la locul de munca, fie vei esua imediat dupa ce ti-ai atins scopul.

O imagine impecabila este cel mai sigur bilet de promovare la locul de munca

2. Atentie la ego!

Cand esti “infometata” de succes, e usor sa presupui ca ai putea sa faci o treaba mai buna decat cel de langa tine. Insa in loc sa-i judeci critic pe cei care sunt deasupra ta, mai bine urmareste-i cu atentie. Invata din lucrurile pe care le fac ok si fii o fina observatoare a aspectelor pe care le-ai putea imbunatati.

3. Promovare la locul de munca – Nu te focusa pe altcineva decat pe tine insati

In razboiul avansarii sunt sanse mari sa te trezesti mai competitiva decat in mod normal. Poti deveni extrem de negativista si poti da glas frustrarilor din interiorul tau. Ce ar trebui sa faci ca sa previi asta? Gandeste-te ca o imagine impecabila este cel mai sigur bilet de avansare si daca adopti o atitudine nepotrivita, nimeni si nimic nu te va mai putea salva.

4. Nu te transforma intr-o pacoste

Ai lucrat vreodata in echipa cu un coleg de cosmar? Ti-ar placea sa ai pe cineva care sa te chinuie inca de luni de dimineata sau sa se uite urat la tine cand pleci cu 5 minute mai devreme? Dorinta ta de a castiga o promovare la locul de munca te face sa devii adesea un astfel de coleg. Insa ca sa-i castigi admiratia sefului tau nu trebuie sa te transformi intr-o persoana ingrozitoare pentru toti ceilalti.

5. Pentru o promovare la locul de munca, invata sa transmiti mesajul corect

Daca-ti doresti o promovare la locul de munca, atunci ar trebui sa-ti si informezi superiorii despre asta. De multe ori asteptam o pozitie libera ca sa ne exprimam interesul, insa atunci s-ar putea sa fie prea tarziu. Desi poate parea normal ca recrutarile sa se faca din cadrul firmei, uneori se alege varianta unor angajari din exterior. Ca sa ai sansele cele mai mari pentru o promovare la locul de munca, e bine sa fii prima care afla!

Foto: Thinkstock