Regina Elisabeta, aniversarea a 90 de ani

Sarbatoare mare, ieri, la Windsor, dar si pe strazile Londrei si in intregul Regat Unit. Britanici dar si sute de turisti au venit sa-i ureze “La multi ani!” Majestatii Sale regina Elisabeta a II-a, la cea de-a 90-a aniversare. Cea mai longeviva suverana este in continuare si cea mai populara.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a iesit, ieri, in jurul pranzului, din castelul Windsor, pentru a-i saluta pe cei prezenti in fata resedintei, dar si pe strazile orasului. Imbracata cu un pardesiu verde si cu o palarie asortata, suverana i-a avut tot timpul alaturi pe sotul sau, Ducele de Edinburgh., dar si cateva doamne de onoare care preluau buchetele de flori pe care le primea regina.

Din imaginile oficiale date publicitatii de Casa Regala britanica, se poate bine observa ca regina este nu doar foarte fericita, ci si extrem de agila pentru venerabila varsta pe care o poarta. In plus, asa cum era de asteptat, regina Elisabeta a II-a a oferit in ca o mostra de eleganta desavarsita.regina Elisabeta aniversare

Regina Elisabeta, aniversare cu fast

Plimbarea prin multime a suveranei a continuat apoi la bordul unei masini decapotabile, in care regina Elisabeta si Printul Phillip, stand in picioare, au primit ovatiile publicului.

regina Elisabeta aniversare

La inceputul acestei saptamani, Posta Regala din Marea Britanie a lansat o colectie filatelica limitata dedicata celor 90 de ani de viata ei reginei Elisabeta a II-a.  Cele 6 modele de timbre – 3 in care regina apare alaturi de membri ai familiei si 3 in care suverana este prezentata in momente-cheie ale domniei sale – au fost imediat vanate de catre colectionari si nu numai. Celebre sunt doua dintre aceste marci postale. Prima este aceea in care regina Elisabeta este alaturi de trei generatii de barbati ai Casei de Windsor, cei trei urmasi – in ordinea descendentei – la tronul Marii Britanii. Cea de-a doua este marca postala in care regina Elisabeta a II-a este infatisata de toti copiii familiei regale.

Cei 90 de ani ai reginei Marii Britanii au fost marcati si la Londra cu salve de tun trase la miezul zilei in Hyde Park si de pe Turnul Londrei. Parlamentul a tinut o sesiune extraordinara, in care premierul britanic, David Cameron, a adus un omagiu reginei, care a trait ”momente extraordinare” si a fost mereu puternica precum ”o stanca”.

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Facebook, Instagram