bicicleta www.andreearaicu.ro

Oamenii devin tot mai buni o data cu trecerea timpului. Invata din greseli, recunosc stereotipurile, incearca sa le evite si, cel mai important, stiu foarte bine ce vor. Acele relatii de cuplu incepute la o varsta matura iti ofera linistea unei alegeri bine facute si pastreaza pasiunea din adolescenta.

E timpul sa lasi miturile bunicilor deoparte pentru totdeauna: amorul e infinit mai palpitant la 30 decat ar fi fost el vreodata.

Fata-batrana de altadata care isi plangea de mila la nuntile surorilor mai mici e azi o femeie puternica si independenta, care a trait atat fiorul primului sarut furat pe holurile scolii, cat si iubirea pasionala alaturi de un tip super sexy intr-o vacanta.

Isi plateste singura facturile, calatoreste si are cel putin o duzina de prieteni care sa-i fie alaturi cand se imbolnaveste pisica, ramane in pana in mijlocul drumului sau pica curentul. Se informeaza, experimenteaza, este activa si cel mai important, stie ce vrea si de ce. Dat fiind contextul, relatiile de cuplu pe care le incepe la 30 de ani sunt mai echilibrate si mai ofertante decat cele de la 20. Iata motivele:

1. Comunicarea este baza

Orice relatie de succes se bazeaza pe o buna comunicare si stii asta inca de la prima intalnire. Daca la 20 de ani stateai imbufnata 7 ceasuri si inca 3 zile sau pur si simplu nu mai raspundeai la telefon de fiecare data cand nu iti convenea ceva, acum stii ca oamenii nu citesc – inca – gandurile. Nici macar indragostitii. O data cu experienta inveti sa transmiti orice emotie sau gand cu tact, astfel incat sa scoti ce e mai bun din ce ar putea fi.

Felul in care iubesti e ca vinul…

Relatii de cuplu din care nu lipseste pasiunea

O data cu varsta, inveti sa faci diferenta dintre nevoile corpului si cele emotionale si esti suficient de matura incat sa ai grija si de trup, si de suflet. Stii ce iti place, stii sa comunici asta si stii ca o intalnire nu e musai sa se termine cu “fericiti pana la adanci batraneti”. Ca urmare, esti mai relaxata si asta face bine cuplului in ansamblu.

Calatoriile te apropie

Daca iti place sa calatoresti, o prima intalnire nu e musai sa fie la restaurant-teatru-plimbare prin parc, ca-n perioada in care nu stateai tocmai bine cu banii de buzunar. Un city-break de trei zile sau o excursie pe munte, o iesire la casa de la tara a celor mai buni prieteni si chiar o vacanta intr-o destinatie exotica sunt scuza perfecta pentru a-ti satisface dorul de duca si a-l cunoaste mai bine pe  barbatul care te fascineaza.

Liniste + incredere: doua coordonate esentiale

Pasiunea intr-o relatie se consuma romantic si nu prin tipete si certuri nesfarsite. Iar iubirea vine cu incredere si respect, nu cu drame si lacrimi. Oricat de palpitante ar fi fost povestile complicate ale tineretii, cu timpul inveti sa apreciezi o seara linistita, un pahar de vin, un film bun si o conversatie interesanta.

Foto: Thinkstock