scientologia

In timp ce Tom Cruise si John Travolta considera ca scientologia le-a salvat viata, actrita Leah Remini dezvaluie aspectele intunecate ale acestei religii.

Biserica Scientologica este o organizatie controversata cu statut de religie, infiintata de scriitorul de romane SF L. Ron Hubbard. Teoriile de la baza scientologiei reprezinta un amestec de religii orientale (budism, taoism, hinduism), din care nu lipseste insa prezenta extraterestrilor. In ultimii ani, din ce in ce mai multe celebritati americane s-au convertit la scientologie, oferind numeroase laude acestei biserici moderne.

Timp de 30 de ani, actrita Leah Remini a fost o membra devotata a scientologiei, fiind educata de mama ei in aceasta directie. Leah a refuzat sa faca acelasi lucru cu fiica sa. In plus, actrita a hotarat sa vorbeasca in mod public despre sacrificiile pe care biserica le pretinde de la adeptii sai. Toate aceste detalii controversate sunt incluse in cartea “Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology”, pe care Leah Remini a lansat-o la inceputul lunii noiembrie.

scientologia

“Oamenii nu sunt constienti de nivelul de implicare ce li se cere cand intra in aceasta organizatie. Trebuie sa fii prezent la biserica cel putin 3 ore in fiecare zi a saptamanii. Eu lucrez mult, iar timpul liber ramas trebuia sa il petrec la biserica. Astfel, timpul petrecut alaturi de familie se scurteaza dramatic.”, a marturisit Leah.

Leah Remini a parasit Biserica Scientologica in anul 2013 pentru a evita ca fiica ei, Sofia, in varsta de 9 ani, sa fie indoctrinata de preceptele organizatiei.

Religie, secta sau organizatie secreta?

“Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology” nu este singura carte publicata in SUA in ultima perioada, care incearca sa ofere o perspectiva cat mai aproape de adevar asupra acestei misterioase religii. Scriitorul Lawrence Wright relateaza in cartea “Going Clear” masurile disperate la care apeleaza Biserica Scientologica pentru a-si pastra aproape membrii celebri, in special pe Tom Cruise.

In prezent, Tom Cruise a ajuns un lider marcant al Bisericii Scientologice, vorbind adesea despre beneficiile acestei religii. Actorul s-a convertit la scientologie in 1990, iar cea care l-a convins sa faca acest pas a fost chiar prima lui sotie, Mimi Rogers.

scientologia

De-a lungul timpului, Tom Cruise a devenit figura centrala a acestei organizatii, pe care o promoveaza in mod constant. In anul 2004, Cruise a criticat domeniul psihiatriei si industria farmaceutica, facand astfel cunoscute anumite reguli din interiorul bisericii. Una dintre cele mai controversate idei pe care se bazeaza scientologia este negarea psihiatriei, considerata o stiinta distrugatoare si abuziva.

Alte celebritati de la Hollywood care fac parte din Biserica Scientologica sunt John Travolta si sotia acestuia, Kelly Preston, actritele Kirstie Alley, Juliette Lewis, Elisabeth Moss, Jenna Elfman si Bijou Phillips, dar si muzicianul Chick Corea.

Foto: Instagram, Twitter