stephen hawking sfaturi depresie

Faimosul om de stiinta Stephen Hawking, cunoscut pentru furnizarea de noi perspective asupra spatiului, timpului si fizicii teoretice a venit cu o incurajare interesant formulata si pentru cei care se lupta cu depresia.

Intr-o discutie recenta, celebrul fizicianul si-a folosit mintea stralucita intr-o chestiune pur emotionala. Stephen Hawking a transmis un mesaj miscator pentru persoanele care sufera de depresie si a facut o comparatie poetica intre depresie si o gaura neagra – indiferent de cat de intunecate par, din niciuna nu este imposibil sa scapi.

Stephen Hawking a declarat: “Mesajul acestui curs este ca gaurile negre nu sunt atat de negre precum au fost descrise. Ele nu sunt inchisori eterne, asa cum au fost considerate pe vremuri. Lucrurile pot iesi dintr-o gaura neagra, si, eventual, pot ajunge intr-un alt univers. Deci, daca va simtiti captivi intr-o gaura neagra nu renuntati – exista o cale de iesire.”

Stephen Hawking a contrazis toate supozitiile medicilor

El tinut acest discurs in fata unei multimi formate din peste 400 de persoane, joi seara, pe 7 ianuarie, ca parte a prelegerii Reith sustinute la Institutul Regal din Londra. Prelegerea a fost programata pentru luna noiembrie a anului trecut, dar a trebuit sa fie amanata din cauza sanatatii precare a lui Hawking.

Stephen Hawking, care a implinit 74 de ani a doua zi dupa prelegere, traieste cu boala Lou Gehrig de aproape 53 ani – in ciuda faptului ca doctorii i-au spus ca mai are doar doi ani de trait atunci cand a fost diagnosticat in 1963. In public s-a aflat si fiica sa Lucy care a remarcat puterea incredibila pe care Hawking o detine.

“El are o dorinta foarte mare de a continua si capacitatea de a apela la toate rezervele sale, la toata energia, toata concentrarea mentala si de-a le folosi pe toate pentru a merge mai departe”, a spus ea. “Dar nu numai pentru a merge numai in sensul de a supravietui, dar si pentru a produce lucruri extraordinare. A scris carti, a sustinut cursuri, inspirand alte persoane cu boli neurodegenerative si cu alte dizabilitati.”

Cei suficienti de norocosi, cu acces la BBC Radio 4, vor putea asculta prelegerea completa a lui Stephen Hawking fie pe 26 ianuarie, fie pe 2 februarie incepand cu ora 9 dimineata.

Citeste si: “O alimentatie sanatoasa previne chiar si depresia”!

Foto: Guliver