Vrei sa arzi mai repede caloriile? Combina dieta pe care o tii cu un somn bun intr-o camera racoroasa. Specialistii explica fenomenul care ajuta la cresterea grasimii bune din organism si la pierderea kilogramelor! Iata cum poti sa slabesti dormind!

slabesti dormind femeie
Cum poti sa slabesti dormind

Cum te ajuta temperatura scazuta sa slabesti dormind

Stii deja ca o alimentatie inteligenta te poate ajuta sa slabesti dormind si sa arzi calorii, insa cercetatorii de la Asociatia americana pentru prevenirea diabetului au demonstrat ca si temperatura din dormitor poate influenta acest proces.

La experimentul care a durat 4 luni au participat 5 persoane cu varste cuprinse intre 19 si 23 de ani. Ele au fost rugate sa-si continue viata de zi cu zi in timp ce dorm in camere cu temperatura controlata si consuma aceleasi mese.

Cum sa slabesti dormind

In prima luna temperatura camerelor a fost setata la 24 de grade (considerata temperatura termo-neutra la care corpul nu are nevoie nici sa produca si nici sa piarda caldura).

In a doua la 19 grade, in luna trei la 24 si-n luna patru la 27. In aceasta perioada de timp au fost monitorizate nivelul zaharului din sange, nivelul de insulina, arderile calorice, dar si grasimea maro din corpul participantilor.

Ce trebuie sa stii despre grasimea maro. Spre deosebire de grasimea alba din organism, cea maro are un rol benefic. Ea regleaza temperatura corpului. Si pentru a realiza aceasta trecere, celulele ard cantitati mari de glucoza si elibereaza aceasta energie.

In lunile in care temperatura a fost setata la temperaturi mai joase (19 si 24 de grade) nivelul de grasime bruna s-a majorat.

Autorul studiului, doctorul endocrinolog Francesco S. Celi, a concluzionat pentru New York Times Magazine: “Persoanele care au dormit intr-o camera rece au castigat avantaje metabolice”.

Foto: Thinkstock