stil vestimentar hillary clinton new york

Unul dintre discursurile lui Hillary Clinton din luna aprilie s-a axat pe subiecte precum inegalitatea veniturilor, crearea de locuri de munca si sustinerea oamenilor aflati la pensie. A fost o incercare clara de a se pozitiona ca o femei obisnuita.

Dar, o femeie obisnuita nu poarta o jacheta de tweed Giorgio Armani de 12.495 de dolari atunci cand tine un discurs.

2008 stil vestimentar hillary clinton campanie
Imagine cu tinuta din 2008 purtata de Hillary Clinton

Tinuta impecabila a facut un contrast puternic cu alegerile vestimentare facute de Hillary Clinton in trecut. In calitate de Prima Doamna, Hillary Clinton a purtat tot felul de deux-pieces-uri demodate in nuante pastelate, in calitate de senator si secretar de stat, ea a incercat sa adopte tinute mai serioase, dar tot nu s-a ridicat la inaltimea lui Michelle Obama, care s-a transformat intr-un fashion icon si a aparut de doua ori pe coperta Vogue.

Dar acum, candidatul democrat la presedintie, face un efort real pentru a fi mai fashionable. Ea cauta sa-si modernizeze imaginea, optand pentru etichete high-end europene si a angajat o echipa de experti pe aceasta zona, printre care se afla si fostul consilier al lui Michelle Obama: Kristina Schake. Se spune ca make-up artistul serialului “Veep” Barbara Lacy a fost de asemenea cooptata in echipa.

stil vestimentar hillary clinton campanie

Aceasta schimbare vine si cu un buget pe masura. Conform specialistilor de la nypost.com care i-au analizat aparitiile, ea a cheltuit probabil cel putin 200.000 de dolari anul trecut pe haine noi pentru a purta in campanie.

Si ceilalti candidati la prezidentiale aloca un buget mare pentru garderoba, exact ca Hillary Clinton

Exista o buna sansa ca aceasta suma sa fie platita din propriul buzunar. De exemplu, niciun designer nu promoveaza in mod activ ca ea poarta etichetele lui – ceva ce probabil s-ar fi intamplat daca ea ar fi primit haine cadou.

Este mare schimbare daca ne amintim ca-n trecut, mai precis prin 2008, ea recicla in mod regulat diverse tinute, cum ar fi costumul facut de Nina McLemore. Pe de o parte, vor fi cei care spun ca este o cheltuiala obisnuita pentru Hillary Clinton avand in vedere candidatura ei, pe de alta parte, vor fi cei care vor considera ca aceste cheltuieli nu se potrivesc deloc cu mesajul pe care-l transmite.

stil vestimentar hillary clinton campanie

Este o alegere dificila, care nu-i va multumi pe toti, dar Clinton urmeaza o lista lunga de politicieni care au cheltuit o suma mare pe hainele de campanie. Comitetul National Republican a alocat 150.000 de dolari pentru hainele noi purtate de Sarah Palin la alegerile din 2008. Michelle Obama, este cunoscuta pentru piesele de designer pe care le poarta de la Jason Wu la Prabal Gurung, iar candidatul republican la presedintie, Donald Trump iubeste costumele Brioni, care costa de la 7.000 de dolari in sus.

Citeste si: “Ultima tinuta de Prima Doamna a lui Michelle Obama”!

Daca te-a ajutat acest articol, da like paginii noastre de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: Guliver