salvarea planetei

Este de admirat munca depusa de celebritatile care isi folosesc influenta pentru a atrage atentia asupra mediului inconjurator si pentru salvarea planetei.

In ultimii ani, multe vedete internationale si-au asumat responsabilitatea de a informa corect publicul asupra problemelor de mediu pe care le intampinam. Incalzirea globala, poluarea sau distrugerea padurii ecuatoriale sunt doar cateva dintre realitatile la care asistam uneori cu nepasare. Exista insa din ce in ce mai multe celebritati care iau atitudine si care militeaza pentru o planeta curata, in care resursele sunt folosite in mod constient, tocmai pentru a evita un dezechilibru natural.

“Odata la ceva vreme se iveste cate o oportunitate de a ne uni si de a descoperi impreuna solutia de care avem nevoie.”, a marturisit recent actorul Robert Redford.

Vedete care se implica activ in protejarea mediului inconjurator

Leonardo DiCaprio a produs si a narat documentarul “The 11th Hour”, in care prezinta solutii practice pentru salvarea planetei si pentru refacerea ecosistemelor aflate in perciol. In 1998, actorul a pus bazele Fundatiei Leonardo DiCaprio, care protejeaza locurile salbatice de pe Terra prin diferite proiecte umanitare si prin acordarea de burse.

salvarea planetei

Activist si ecologist convins, Leo este de asemenea membru important in consiliile mai multor organizatii precum World Wildlife Fund, Natural Resources Defense Council, International Fund for Animal Welfare si Global Green USA. In plus, fundatia pe care o conduce a acordat o bursa de 3 milioane de dolari in cadrul unei initiative de a dubla numarul de tigri din Nepal.

Natalie Portman, care este vegetariana inca din copilarie, a hotarat sa opteze pentru o dieta complet vegana in anul 2011, dupa ce a citit cartea “Eating Animals”, scrisa de Jonathan Safran Foer. Natalie a declarat pentru The Huffington Post: “Vorbim de niste costuri incredibil de mari cand ne referim la cresterea in masa si uciderea animalelor in abatoare, iar efectele asupra mediului sunt vizibile.”

salvarea planetei

Actrita a calatorit in Rwanda pentru a filma un documentar despre o specie de gorile aflata pe cale de disparitie. Stilul sanatos de viata se reflecta in toate aspectele vietii sale, astfel ca Natalie a creat o marca de pantofi ce nu foloseste piele de animale.

Brad Pitt sustine numeroase proiecte umanitare si ecologice, militand pentru drepturile animalelor si pentru raspandirea energiei alternative. Actorul a fondat organizatia nonprofit Make It Right, care asigura finantarea si constructia a 150 de camine in New Orleans, zona puternic afectata de uraganul Katrina.

Alaturi de Angelina Jolie, actorul a mai creat Fundatia Maddox Jolie-Pitt, care ajuta persoanele sarace din Cambodgia prin intermediul unor programe implementate in domeniile de sanatate, educatie, agricultura si planificare rurala.

salvarea planetei

Cate Blanchett este adepta energiei alternative, iar locuinta sa este complet independenta de reteaua de electricitate. In calitate de director artistic al Companiei de Teatru din Sydney, Cate a cerut instalarea de panouri solare pentru cladirea The Warf, in anul 2010. Tot Cate Blanchett este responsabila si pentru dotarea cladirii de teatru cu un sistem ingenios de colectare a apei de ploaie.

salvarea planetei

George Clooney isi ia in serios rolul de activist si se implica total in salvarea planetei, riscandu-si uneori chiar libertatea. “Nu are rost sa devii purtator de cuvant decat daca esti dedicat in totalitate cauzei pe care o sustii.”, a declarat Clooney intr-un interviu pentru revista Time. Dupa ce a jucat in “Syriana”, actorul a lansat campania Oil Change pentru a atrage atentia asupra dependentei de petrol, tot mai evidenta in America. In plus, George Clooney prefera masinile electrice si considera ca energiile alternative reprezinta viitorul umanitatii.

Clooney este totodata un sustinator fervent al drepturilor umane, protestantand adesea impotriva abuzurilor din Sudan si Darfur si fiind chiar arestat la un protest in anul 2012.

salvarea planetei

Sting si sotia sa, Trudie Styler, s-au implicat in problemele mediului inconjurator inca din anul 1989, cand au pus bazele Rainforest Foundation Fund in scopul de a conserva biodiversitatea padurii ecuatoriale. “Eu si Sting am creat aceasta fundatie dupa ce am vazut cu ochii nostri distrugerea uneia dintre cele mai pretioase resurse naturale. Daca actionam impreuna acum, putem sa ne salvam planeta si sa prevenim alte daune asupra mediului si asupra popoarelor indigene.”, a relatat Trudie.

Desi, initial, Sting a fost criticat pentru ca “a indraznit sa se creada un star rock care vrea sa schimbe lumea”, fundatia acestuia a reusit sa protejeze peste 115.000 de kilometri patrati de padure ecuatoriala, pana in prezent.

salvarea planetei

Mark Ruffalo se opune vehement metodei de fracturare hidraulica, astfel ca a creat organizatia Water Defense. Aceasta metoda de extragere a gazului natural are efecte distructive asupra panzei freatice, iar actorul incearca din rasputeri sa promoveze importanta mentinerii unui echilibru sanatos cu mediul inconjurator. Eforturile sale nu sunt privite deloc cu ochi buni de autoritatile americane, care l-au inclus pe Mark Ruffalo pe lista unor posibili teroristi, dupa ce actorul a organizat proiectia unui documentar despre fracturarea hidraulica.

salvarea planetei

Foto: Instagram, Twitter