Actele de caritate pe care le-a facut George Michael

Fanii din intreaga lume au fost devastati cand au aflat ca fostul membru al trupei Wham! a murit chiar in ziua de Craciun, anul acesta. Acum, foarte multi dintre ei au inceput sa posteze ganduri si pareri despre artistul care i-a incantat de fiecare data cu muzica sa, iar acestia nu puteau sa ignore actele de caritate pe care le-a facut George Michael. 

Manegerul sau de o viata, Michael Lippman, a declarat ca artistul a murit in urma unei insuficiente cardiace. Avea doar 53 de ani si a murit in Oxfordshire, Anglia, unde locuia.

Imediat dupa moartea sa, foarte multe persoane au inceput sa vorbeasca despre actele de caritate pe care le-a facut George Michael. Potrivit postarilor pe Twitter, artistul a dat dovada de foarte multa bunatate de-a lungul vietii si a donat foarte multi bani in secret, scrie mirror.co.uk.

Actele de caritate pe care le-a facut George Michael

1. A donat in secret 15.000 de lire sterline unei femei care nu avea bani pentru un tratament scump

Richard Osman, un prezentator celebru de emisiuni TV, a vorbit despre omul din spatele scenei si despre actele de caritate pe care le-a facut George Michael. Osman a dezvaluit ca artistul a donat 15.000 de lire sterline unei femei care nu avea bani pentru un tratament scump. “O femeie a marturisit in cadrul emisiunii Deal Or No Deal ca nu are suficienti bani pentru tratament, iar a doua zi George Michael ne-a sunat si a donat in secret suma de care aceasta avea nevoie”, a declarat Richard Osman.

2. I-a dat 25.000 de lire sterline unei femei care avea foarte multe datorii

O persoana a scris pe Twitter ca l-a vazut pe George Michael intr-un bar, in timp ce s-a oferit sa ajute o femeie care avea foarte multe datorii. Artistul a vrut ca donatia sa fie in secret, asa ca a rugat chelnerita sa-i ofere 25.000 de lire sterline clientei, imediat dupa plecarea sa.

3. A fost voluntar intr-un camin pentru oameni fara adapost

Intr-o alta postare pe Twitter, o femeie a scris ca George Michael a fost voluntar intr-un camin pentru oameni fara adapost, dar a cerut ca acest lucru sa fie tinut secret.

4. A donat milioane de lire sterline unei fundatii pentru copii

Dame Esther Rantzen, presedintele unei fundatii pentru copii, a marturisit ca artistul a donat foarte multi bani de-a lungul timpului. George Michael a vrut ca totul sa fie tinut departe de ochii presei, astfel incat nimeni din afara fundatiei sa nu stie ce sume a donat.

“De-a lungul anilor, George Michael a donat foarte multi bani si pentru anul viitor planuiam sa organizam un eveniment cu ocazia implinirii a 30 de ani de cand functionam ca fundatie. Am sperat ca vom reusi sa organizam un concert in cinstea lui, ca semn de recunostinta si apreciere.”

5. Le-a oferit bani asistentelor din Serviciul National de Sanatate (NHS)

In 2006, George Michael a tinut un concert gratuit pentru asistentele din Serviciul National de Sanatate. Artistul a anuntat ca sustine concertul ca semn de multumire pentru asistentele care au avut grija de mama sa inainte ca aceasta sa moara. La acea vreme, asistentele au declarat pentru postul BBC din Marea Britanie cat de mult a insemnat acest gest pentru ele.

“Ne-a facut sa ne simtit cu adevarat speciale. A fost un sentiment grozav”, a declarat Susan Steadman.

“A fost cel mai frumos moment din viata mea. Atmosfera a fost cu adevarat vibranta. Ii multumesc lui George Michael pentru faptul ca ne-a facut sa ne simtim foarte bine”, a declarat Ranjani Kendrick.

6. A lasat bacsis 5.000 de lire sterline

O scriitoare celebra, Sali Hughes, a marturisit ca George Michael este persoana despre care vorbea in una din schitele ei. Aceasta a dezvaluit ca artistul a lasa bacsis 5.000 de lire sterline unei chelnarite, doar pentru simplul fapt ca aceasta avea datorii foarte mari.

7. A trimis foarte multi copii in Laponia

Sue Clark, din orasul Suderland, Anglia, a luat legatura cu publicatia Mirror Online si a spus ca artistul a platit o excursie in Laponia pentru ea si copiii ei, in urma cu 20 de ani. De asemenea, Sue a declarat ca George Michael a platit si pentru excursiile altor copii.

“Nu a vrut ca acest lucru sa fie facut public. A fost un om foarte bun.”

8. A renuntat la drepturile de autor

Printre actele de caritate pe care le-a facut George Michael se numara si cedarea drepturilor de autor pentru hitul numarul unu din anul 1996, Jesus To A Child. Banii stransi in urma succesului fantastic pe care l-a avut artistul au ajuns la o casa pentru copii. De asemenea, a renuntat la drepturile de autor si pentru melodiile “Last Christmas” si “Everything She Wants”, iar banii au ajuns in Etiopia. Drepturile pentru melodia “Don’t Let The Sun Go Down On Me” au fost cedate, iar banii au ajuns la un spital din Londra.

9. A salvat pianul lui John Lennon

In anul 2000, George Michael a cumparat pianul lui John Lennon, pentru ca acesta sa nu ajunga la un colectionar privat. Artistul a platit 1,45 de milioane de lire sterline pentru pianul la care John Lennon a compus celebra melodie “Imagine”. A donat apoi pianul muzeului Istoriei Beatles din Liverpool, Anglia.

Citeste si reactiile vedetelor dupa moartea lui George Michael!

Foto: Guliver