anuntul reginei

Nici nu a apucat bine sa se raceasca cerneala de pe anuntul Reginei Angliei, in care isi da consimtamantul public cu privire la nunta nepotului sau cu Meghan Markle, ca presa internationala a si sesizat o diferenta care nu o avantajeaza pe fosta actrita din serialul Suits. In schimb, arata ca suverana o vede cu ochi mai buni pe Ducesa de Cambridge, scrie People.com.

Dupa cum este traditia in Familia Regala Britanica, anuntul Reginei Elisabeta este de fapt o scrisoare adresata Consiliului Privat. In ea se arata ca suverana aproba logodna si casatoria Printului Harry cu actrita americana.

De ce este important anuntul Reginei si aprobarea sa pentru casatoria Printului Harry

Declaratia oficiala este doar o formalitate, insa este necesara, mai ales ca, fara ea, Printul Harry, care este momentan al cincilea in linia de succesiune la Tronul Marii Britanii, nu poate sa mearga la altar cu logodnica sa si isi pastreze dreptul la succesiune. Potrivit legii britanice, o persoana care figureaza printre cele sase in ordinea succesiunii la tron – fiul cel mic al Dianei o sa fie pe locul sase dupa ce vine pe lume al treilea copil al Ducilor de Cambridge – trebuie sa obtina aprobarea suveranei inainte de a merge la altar.

„Imi dau consimtamantul la un contract de casatorie intre preaiubitul meu nepot Printul Henry Charles Albert David de Wales si Rachel Meghan Markle“, a scris Regina Marii Britanii miercuri.

O astfel de scrisoare a fost facuta si inainte de nunta lui Kate cu William

Si in cazul Ducilor de Cambridge, o asemenea scrisoare a fost facuta de Regina Angliei cu o saptamana inainte ca Printul William si Kate Middleton sa isi jure iubire vesnica, in anul 2011. Cele doua scrisori facute de suverana au fost analizate si, in cea a Printului Harry, bunica acestuia mentioneaza direct numele viitoarei mirese, Rachel Meghan Markle. In cazul Ducilor de Cambridge, Regina o numea pe logodnica lui William „our trusty and well-beloved Catherine Elizabeth Middleton“, o formula mult mai prietenoasa si calda.

Cum s-a ajuns la interpretarea gresita a lucrurilor

Desi diferenta de exprimare este evidenta, a venit si explicatia pentru aceasta alegere. Majestatea Sa o numea astfel pe Kate nu in anuntul Reginei, asa cum a fost dat el si pentru Harry si Meghan, ci in actul oficial Instrument of Consent- notificarea oficiala a aprobarii sale, pe care se afla sigiliul Casei Regale si semnatura suveranei. Harry si Meghan urmeaza sa intre si ei in curand in posesia acestui act, in apropierea datei de 19 mai, cand vor avea nunta.

Actul oficial prin care Regina aproba casatoria Printului William cu Kate din 2011

Prin urmare, desi presa s-a alertat, nu este niciun motiv de ingrijorare, caci, potrivit unor surse apropiate cuplului regal, Regina chiar o place pe Meghan si a primit-o cu bratele deschise pe fosta actrita americana in familia sa. Asta si pentru ca aceasta ar fi reusit sa il faca pe Harry sa se concentreze mai mult pe indatoririle sale si mai putin pe petrecerile in cluburile de noapte londoneze.

Daca ti s-a parut interesanta comparatia intre anuntul Reginei privind nunta lui Kate vs a lui Meghan, te poate interesa si: Primul eveniment oficial cu Regina: Meghan Markle a eclipsat-o pe Kate.

Foto: Guliver/Instagram