Cui trebuie sa ceara voie Printul Harry

S-au vazut, s-au placut si, spun apropiatii cuplului, cu siguranta se iubesc. Printul Harry este indragostit pana peste cap de actrita din Suits si faca tot posibilul sa petreaca cat mai mult timp cu ea. Dar nici Meghan nu se lasa mai prejos, drept urmare vedeta aproape ca s-a mutat cu iubitul ei cu sange albastru si pare fericita alaturi de fratele lui William. Ce urmeaza? Toata lumea asteapta ca cei doi sa mearga la altar, insa lucrurile nu sunt atat de simple. Afla cui trebuie sa ceara voie Printul Harry ca sa se logodeasca cu Meghan Markle!

Ca Meghan Markle sa ii fie sotie, Printul Harry trebuie sa tina cont de anumite reguli pastrate de mult timp in Familia Regala Britanica. Cui trebuie sa ceara voie Printul Harry ca sa se logodeasca? Nu tatalui sau, Charles, Print de Wales, sau socrilor, familia lui Meghan Markle, dupa cum e traditia pe la noi, ci bunicii sale, Regina Elisabeta a II-a, scrie people.com.

Intr-o veche lege britanica se arata cui trebuie sa ceara voie Printul Harry ca sa se logodeasca

Daca te mira cui trebuie sa ceara voie Printul Harry ca sa se logodeasca, afla ca e vorba nu doar despre un semn de respect fata de bunica lui in varsta de 90 de ani, ci, intrucat e al cincilea in linia de succesiune la tronul britanic, cumnatul lui Kate Middleton trebuie sa aiba binecuvantarea Reginei ca sa o intrebe pe iubita lui daca vrea sa-si petreaca restul vietii alaturi de el. O lege veche din 1772 da dreptul celui aflat in fruntea Casei Regale Britanice sa aprobe sau nu casatoria celor din familie. De atunci, legea inca se respecta, desi au fost inlocuite parti din ea, care sunt adaptate timpurilor moderne.

In zilele noastre, aceasta lege a suferit modificari si se aplica doar primelor sase in linia de succesiune la tronul britanic: Printul Charles, Printul William, Printul George, Printesa Charlotte, Printul Harry si Printul Andrew. Pe aceasta lista se aflau si Printesa Beatrice si Eugenia, dar ele au fost excluse cand s-au nascut copiii lui William si Kate.

E posibil ca Meghan sa o cunoasca foarte curand pe Regina

Frumoasa actrita inca nu a cunoscut-o pe Regina, dar a petrecut tot mai mult timp in Londra in ultimul timp. Ea a stat in casa lui Harry, Nottingham Cottage, de la Kensington Palace. Saptamana trecuta, cei doi au fost fotografiati impreuna in timp ce luau cina la Soho House. Pe de alta parte, bunica lui Harry s-a intors marti la Buckingham Palace, dupa ce a petrecut vacanta de iarna la Nottingham Cottage.

Kate Middleton a intalnit-o pe Regina dupa mai multi ani de relatie cu William, in 2008, la nunta lui Peter Phillips, dar ea si sotul ei si-au inceput relatia mult mai de tineri in comparatie cu Printul Harry si Markle. Cum si Meghan si bunica lui Harry se intampla sa fie amandoua in acelasi oras, multi cred ca in sfarsit se vor cunoaste, mai ales ca nepotul Reginei s-a schimbat foarte mult de cand este in aceasta relatie si pare hotarat sa se aseze la casa lui.

Acum, ca ai aflat cui trebuie sa ceara voie Printul Harry ca sa se logodeasca, citeste si: Kate Middleton a cunoscut-o pe iubita printului Harry.

Foto: Guliver