angelina jolie

De la actrita premiata cu Oscar, la regizor curajos de succes. Angelina Jolie se deosebeste de alte vedete de prima mana de la Hollywood prin felul in care a preluat controlul asupra carierei sale.

Este una dintre cele mai frumoase femei ale lumii, dar Angelina Jolie, in varsta de 40 de ani, nu s-a culcat niciodata pe lauri si nu a acceptat orice rol i s-a oferit. S-ar putea spune ca succesul i-a fost asigurat de la inceput, mai ales ca parintii ei, actorul Jon Voight si actrita si producatoarea Marcheline Bertrand, au fost nume importante la Hollywood.

Dar Angelina, care a cucerit un Oscar la 25 de ani pentru rolul din „Girl Interrupted”, a dovedit de fiecare data ca isi alege cu atentie rolurile, dar si ca stie sa se foloseasca de celebritatea ei pentru cauze umanitare.

3 lectii de cariera de invatat de la Angelina Jolie

Asuma-ti riscuri!

Angelina a refuzat sa fie considerata o alta fata frumoasa din Los Angeles, nu si-a cultivat imaginea traditionala de superstar si a facut mereu ce a vrut. A fost ambasador al Natiunilor Unite pe problema refugiatilor, pe langa alte proiecte caritabile. Atunci cand a filmat in Cambodgia, l-a adoptat pe primul sau copil, Maddox, pe cont propriu. Iar apoi s-a decis ca vrea sa regizeze. Rezultatul? Doua lungmetraje lansate in cinematografe: In The Land of Blood and Honey si Unbroken. Mai are inca trei proiecte in pregatire. Magia se petrece intotdeauna in afara zonei de comfort, iar provocarile pe care le gasim acolo ne schimba.

Implica-te social!

Pe langa proiectele caritabile pe care le desfasoara, preocuparile lui Angelina Jolie pentru problemele din lume se reflecta si in cariera cinematografica. Urmatorul ei lungmetraj este adaptarea dupa volumul de memorii “First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers”. Acesta este povestea unei activiste din Cambodgia care a fost copil-soldat in timpul regimului de teroare al khmerilor rosii. Primul lungmetraj al Angelinei, In The Land of Blood and Honey, era despre razboiul din Bosnia. Pe langa jobul tau de zi cu zi, poti intodeauna sa fii voluntar la o organizatie sau sa te implici intr-un proiect pro bono.

Alege-ti cu grija proiectele!

Multe dintre vedetele de la Hollywood primesc oferte pentru acelasi tip de roluri, ceea ce le limiteaza potentialul. Angelina Jolie a interpretat, printre altele, sotia unui fotograf executat, o vrajitoare, o mama cu copil disparut, o aventuriera stil Indiana Jones, o fata tulburata internata la spital si o voluntara pe proiecte umanitare. Timpul nostru este limitat si ar trebui sa facem lucruri noi, care sa ne stimuleze, sa ne provoace si sa ne ajute sa evoluam.

Citeste si: “Sfaturi de moda de la Helen Mirren, o lady de 70 de ani

Foto: Guliver