Dupa ceremonia de inaugurare a lui Donald Trump, care a avut loc pe data de 20 ianuarie, la Casa Alba, foarte multe femei au iesit in strada si au protestat impotriva noului presedinte. Acestea au marsaluit pe strazile din Washington si au transmis foarte multe mesaje cu privire la drepturile femeilor. In multime s-a aflat si Madonna, celebra cantareata americana. Discursul Madonnei a fost puternic si a impresionat multimea care s-a adunat in strada.

Nu doar discursul Madonnei a impresionat multimea care s-a adunat in strada. Foarte multe vedete de la Hollywood le-au sustinut si chiar incurajat pe femeile care au protestat impotriva lui Donald Trump, iar mesajele transmise de acestea au dus la proteste in intreaga lume. Milioane de femei au iesit in strada si le-au sustinut pe cele care au marsaluit pe strazile din Washington.

Discursul Madonnei – cuvinte pe care femeile ar trebui sa nu le uite

“Buna tuturor.

Sunteti in continuare prezente aici?

Sunteti sigure de asta?

Ma puteti auzi?

Sunteti gata sa zdruncinam lumea?

Bine ati venit la revolutia pentru dragoste. La refuzul nostru in calitate de femei de a accepta aceasta dovada de tiranie. Unde nu doar femeile sunt in pericol, ci toate persoanele marginalizate. Unde diferentele pe care le are o persoana pot fi considerate o crima. A fost nevoie de un moment ingrozitor pentru a ne trezi la realitate.

Cu totii am intrat intr-o zona de confort. Binele nu a castigat aceste alegeri, dar va iesi triumfator in cele din urma. Ziua de azi inseamna ca avem un drum lung de parcurs. Ziua de azi marcheaza inceputul povestii noastre. Revolutia incepe aici. Lupta pentru dreptul la libertate, pentru dreptul de a fi cine suntem si pentru dreptul de a fi toti egali. Haideti sa marsaluim impreuna pentru a iesi din intuneric. Fara sa ne fie teama si fara sa dam inapoi. Exista putere in unitate si nimeni nu va reusi sa stea in fata noastra.

Si pentru cei care considera ca acest protest nu inseamna nimic, le transmitem sa isi vada de treaba lor. Este inceputul unei schimbari necesare. O schimbare care cere sacrificiu. O schimbare care cere ca multi oameni sa faca alte alegeri in viata, dar aceasta este revolutia. Asadar, sunteti pregatite sa faceti aceasta schimbare? Sunteti pregatite? Spuneti ca da, spuneti ca sunteti pregatite. Spuneti ca vreti sa luptati pentru drepturile voastre.

Sunt nervoasa si indignata si am avut foarte multe ganduri negre, dar nu cred ca toate aceste lucruri vor schimba ceva. Nu trebuie sa cadem in disperare. Asa cum a spus marele poet W.H. Aden cand a scris despre Al Doilea Razboi Mondial: „Trebuie sa ne iubim unii pe altii sau sa murim“.

Eu aleg dragostea. Sunteti alaturi de mine? Spuneti ca alegeti dragostea. Luptati pentru ceea ce iubiti.”

Discursul Madonnei a fost difuzat de postul de televiziune CNN, insa transmisia a fost intrerupta cand artista a inceput sa vorbeasca despre Casa Alba si sa isi exprime gandurile negative.

Citeste si: Obama versus Trump – diferenta dintre un gentelman si un barbat… ignorant!

Foto: Instagram