guvernatorul new york

Una dintre cele patru actrite ale serialului american de televiziune „Sex and the City“, Cynthia Nixon, care a jucat rolul Mirandei, aspira la o cariera in politica. Ea a anuntat ieri ca intra in mod oficial in cursa pentru postul de guvernatorul New York-ului, scrie BBC.

Vedeta in varsta de 51 de ani, nascuta in orasul in care candideaza, este contracandidata actualului detinator al postului, guvernatorul democratic Andrew Cuomo, care ocupa aceasta functie din 2011. Alegerile pentru guvernatorul New York-ului vor avea loc in luna septembrie.

Un anunt facut in Social Media si argumente pentru alegerea ei

Actrita si-a anuntat candidatura in Social Media, pe contul sau de Twitter. „Iubesc New York-ul si azi imi anunt candidatura pentru postul de guvernator. N-am vrut niciodata sa traiesc in alta parte, dar ceva s-a schimbat. Vreau ca guvernul nostru sa functioneze din nou, ca sistemul nostru de sanatate sa functioneze, ca metroul sa nu mai aiba disfunctionalitati. Ne-am saturat de politicieni carora le pasa mai mult de titlurile din presa si de putere decat de noi. Nu mai poate fi vorba doar de afaceri, ca de obicei“, a spus ea in inregistrarea video de pe Twitter. Si a adaugat: „Democratia noastra este sub atac, iar noi, americanii, avem nevoie sa avem grija de ea si sa ne luptam pentru ea“.

Pe site-ul sau pentru strangerea de fonduri, se mentioneaza ca Nixon nu va accepta contributii din partea companiilor, ci va incerca sa fie o activista liberala care va sluji doar interesele oamenilor.

Prima femeie si prima persoana din comunitatea LGBT care ar putea sa devina guvernatorul New York-ului

Daca va fi votata, Cynthia Nixon, care a recunoscut ca este bisexuala, va deveni prima femeie si prima persoana din comunitatea LGBT care detine aceasta functie. Ea este casatorita cu activista Christine Marinoni, cu care are un baiat, si mai are doi copii din prima casatorie cu profesorul de scoala elementara Danny Mozes.

She meant Richard, but I'll take it. #HearOurVote #PowerToThePolls #WomensMarchNYC

A post shared by Cynthia Nixon (@cynthiaenixon) on

Acum ca ai aflat ce actrita din „Totul despre sex“ vrea sa devina guvernatorul New York-ului, te poate interesa si: De ce nu se mai filmeaza Sex and The City.

Foto si video: Guliver/Instagram/Twitter