Donald Trump a fost invitat special saptamana aceasta la summitul „Initiativa celor trei Mari“, organizat la Varsovia, chiar inainte de summitul G20 de la Hamburg, Germania, care incepe azi. Cu aceasta ocazie, o inregistrare video a intalnirii dintre presedintele american si seful statului polonez a facut inconjurul lumii, mai ales ca e vorba de un moment stanjenitor pentru Trump.

In conditiile in care o lume intreaga este socata de comentariile presedintelui american la adresa jurnalistilor si, mai ales, de parerile lui mult prea sincere legate de statutul femeilor, Donald Trump a fost pus in fata unei situatii neobisnuite chiar de o femeie, scrie harpersbazaar.com. Si nu orice femeie, ci chiar de o Prima Doamna. Nu e vorba de sotia lui, desi nici Melania nu l-a pus intr-o lumina prea buna prin atitudinea ei din ultima vreme, cand i-a respins mana sotului ei in public, ci de Agata Kornhauser-Duda, Prima Doamna a Poloniei.

Un moment stanjenitor pentru Trump: a fost ignorat de sotia presedintelui polonez

Presa din Polonia a comentat pe larg acest moment stanjenitor pentru Trump, deoarece magnatul imobiliar a fost ignorat in public de sotia presedintelui polonez. Cand cuplurile prezidentiale se pregateau sa coboare de pe scena, cei doi lideri si sefi de stat au dat mana. Trump a intins apoi mana spre Agata Kornhauser-Duda. Aceasta a parut sa se indrepte spre el, dar a preferat sa o salute pe omoloaga sa, Melania Trump. Abia dupa aceea s-a intors spre presedintele american si a dat mana cu el.

Acest moment stanjenitor pentru Trump aminteste de o alta intamplare de la inceputul anului, cand presedintele american a avut o atitudine considerata nepotrivita atat fata de presa, cat si fata de sefa Guvernului de la Berlin, Angela Merkel, aflata in vizita la Casa Alba. Pe atunci, Merkel i-a spus politicianului ca jurnalistii isi doresc sa faca mai multe poze cu ei cum se strang de mana la finalul evenimentului, dar Trump a ignorat sugestia.

O alta strangere de mana, devenit oarecum celebra, este cea dintre Donald Trump si presedintele francez Emmanuel Macron, de la summitul NATO. Cei doi si-au strans atat de tare mainile incat li s-au albit incheieturile, lucru surprins in imagini de catre jurnalistii prezenti la eveniment.

Daca ti s-a parut interesant articolul cu descrierea unui moment stanjenitor pentru Trump: cine l-a lasat cu mana intinsa, citeste si: Melania il respinge pe Donald Trump – un video a devenit viral pe internet.

Foto si video: Guliver/Instagram