prevenirea cancerului Angelina Jolie

Angelina Jolie este o luptatoare nu doar in filme, ci si-n viata reala. Ea a facut o noua operatie de prevenirea cancerului dupa dubla mastectomie din 2013. Si nu este singura vedeta care a ales masura extrema prin care sa-si prelungeasca viata!

Dupa operatia de dubla mastectomie pe care si-a facut-o in urma cu 2 ani, Angelina Jolie Pitt a dezvaluit intr-un articol publicat in The New York Times ca a facut o noua operatie pentru prevenirea cancerului. In urma cu o saptamana, ea si-a extirpat ovarele si trompele uterine.

Angelina a luat aceasta decizie radicala in urma unor analize care caror rezultate semnalizau riscul unui cancer in faza incipienta. Desi testul tumorii a fost negativ, Jolie Pitt a preferat sa faca aceasta operatie preventiva care elimina posibilitatea aparitiei cancerului ovarian.

Operatia de extirpare a ovarelor induce automat si menopauza

De ce a ales Angelina aceasta metoda extrema de prevenirea cancerului

“Am trecut prin ceea ce cred ca trec mii de femei. Mi-am spus sa raman calma, sa fiu puternica si sa nu ma mai gandesc ca nu-mi voi vedea copiii mari si nu-mi voi cunoaste nepotii. Partea frumoasa a acestor momente din viata este ca vezi totul foarte limpede. Stii pentru ce vrei sa traiesti si tot ce conteaza pentru tine. Nu voi mai putea sa am copii si ma astept si la niste schimbari fizice. Insa ma simt mai linistita cand ma gandesc la viitor. ”

Prevenirea cancerului – Si alte vedete au trecut prin operatii similare

Christina Applegate a optat pentru o dubla mastectomie. Dupa ce doctorii au detectat prezenta cancerului la unul dintre sanii ei in 2008, actrita a ales sa-si faca aceasta operatie. “Nu voiam sa ma duc o data la patru luni la control” a declarat Christina pentru emisiunea “Good Morning America”. “Am vrut sa scap pur si simplu de toata treaba asta. A fost decizia mea si a fost una greu de luat”.

Sharon Osbourne a trecut si ea printr-un episod asemenator. Dupa ce a iesit castigatoare din lupta cu cancerul de colon, a aflat in 2012 ca are gena pentru cancerul de san si a ales sa-si faca imediat o dubla mastectomie. “Am avut cancer inainte si n-am mai vrut sa traiesc sub acea amenintare. Am decis sa elimin orice sansa. Pentru mine n-a fost o decizie greu de luat, ci una naturala. Vreau sa traiesc cat mai mult si sa fiu bunica.” a declarat ea pentru revista Hello.

Foto: Guliver