Sarbatoare in memoria Printesei Diana

Veste buna pentru cei care au iubit-o pe Lady Di si au admirat-o pe cea care a ajutat si le-a adus zambetul pe chip oamenilor din lumea intreaga. Desi data nu a fost confirmata in mod oficial, se pare ca, in luna martie, vom celebra memoria mamei lui William si a lui Harry cu o sarbatoare in memoria Printesei Diana, scrie elle.com.

Se implinesc 20 de ani de la moartea Printesei Diana, iar cu aceasta ocazie speciala, organizatia The Diana Award, infiintata in anul 1999, ne aminteste de ea printr-o lunga serie de evenimente. In plus, cei care se ocupa de acest proiect au decis sa fie infiintata si o sarbatoare in memoria Printesei Diana.

Cum se va numi aceasta sarbatoare in memoria Printesei Diana

Printesa Diana a ramas in inimile noastre nu doar pentru ca a fost un membru al Familiei Regale Britanice, o lady in adevaratul sens al cuvantului, ci si pentru ca s-a implicat in foarte multe actiuni umanitare. Un suflet, liber, independent, aceasta a incalcat deseori eticheta regala si, prin actiunile ei, a incercat sa se apropie de cei bolnavi, de cei lipsiti de aparare si de copiii defavorizati. Aceasta sarbatoare in memoria Printesei Diana se va numi National Kindness Day – Ziua Nationala a Bunavointei, pentru a ne inspira sa facem fapte bune si sa nu uitam de cei care nu au avut norocul sa primeasca educatie si sprijin din partea familiei.

Organizatia The Diana Award, care a avut mai multe initiative cu scopul de a reduce agresiunile de orice fel, va acorda cu aceasta ocazie 20 de premii mai multor tineri care au schimbat in bine, prin activitatea lor, societatea in care traiesc. Fratele printesei, Earl Spencer, este cel care se ocupa de organizarea celor mai multe evenimente, printre care si o gala de strangere de fonduri.

Ce membri ai Familiei Regala Britanice vor participa la evenimente

Printul William si Harry vor lua parte la unele din evenimentele organizate in constea mamei lor, insa nu stie exact care sunt acestea si cate vor fi la numar. Ce e interesant insa e faptul ca, de cand a fost anuntata aceasta sarbatoare in memoria Printesei Diana, ei si-au deschis, mai mult ca oricand, sufletul in legatura cu acea perioada din viata lor. De curand, Printul William, vorbind la un eveniment public cu un baiat in varsta de 12 ani, i-a marturisit ca a trecut printr-o perioada foarte grea dupa moartea mamei lui. „I-a spus baiatului meu ca, atunci cand mama lui a murit, avea 15 ani, era foarte nervos si ii era foarte greu sa vorbeasca despre ce simte“, a povestit Lorna Ireland, mama copilului.

Evenimente in memoria Printesei Inimilor

Aceasta sarbatoare in memoria Printesei Diana va fi insotita si de lansarea unei aplicatii cu acelasi nume, bazata pe trasaturile de personalitate si spiritul de generozitate al Printesei Inimilor. In plus, sunt zvonuri ca se va organiza, la Palatul Kensington, si o expozitie memoriala in care vor fi afisate cele mai simbolice tinute ale lui Lady Di, pentru a-i serba stilul vestimentar iconic.

Daca ti-a placut articolul, citeste si: cele mai frumoase 15 citate ale Printesei Diana. Sfaturi pretioase!

Foto: Guliver