Revista Playboy nu mai publica nuduri

De acum, vom mai citi revista Playboy doar pentru... articole! Conducerea publicatiei a decis sa renunte la editorialele foto cu femei frumoase si complet goale, potrivit nytimes.com.

La 62 de ani de la lansare, Playboy renunta la nuditate. Dupa ce tocmai pictorialele cu unele dintre cele mai frumoase femei din lume au atras atentia publicului, conducerea publicatiei a decis sa gaseasca un nou concept, cu acelasi nume. Primul asemenea numar va aparea in Statele Unite in primavara.

Saptamana trecuta, fondatorul imperiului Playboy, Hugh Hefner, in varsta de 89 de ani, s-a intalnit cu Cory Jones, sef peste continutul creat de companie. Cei doi au decis ca epoca pictorialelor publicate in reviste de profil s-a incheiat.

Cum va arata Playboy din martie

Publicatia va continua sa se concentreze pe sex. Imaginile cu femei seducatoare din paginile ei vor fi senzuale, dar fara nuditate. Acest lucru se intampla din cauza rivalitatii cu internetul. Atunci cand fotografii si clipuri video cu femei frumoase si foarte goale sunt la distanta de un click de amatori, oficialii companiei isi dau seama ca nu mai are rost sa omoare copaci pentru a le publica.

„Batalia cu internetul a fost luptata si castigata”, crede CEO-ul Playboy, Scott Flanders. Pierderea luptei cu internetul se observa clar in cifrele de difuzare ale revistei. In prezent, Playboy are un tiraj de 800.000 de exemplare, fata de 5,6 milioane de exemplare in urma cu 40 de ani. Iar editia americana pierde in jur de 3 milioane de dolari pe an.

Rebrandingul Playboy are ca tinta un public mai proaspat, mai tanar, dar tot masculin. Un public care este interesat de articolele de fond din revista. Acestea au fost semnate in trecut de nume mari precum Vladimir Nabokov, Marshall McLuhan si Norman Mailer.

Playboy a operat deja aceeasi schimbare la siteul sau principal. In urma cu doi ani, sefii siteului au incercat sa atraga atentia asupra continutului editorial, care era ignorat de vizitatori in favoarea pictorialelor. Chiar si tu ai putea sa citesti Playboy acum, pentru ca pe site au inceput sa apara articole de interes general pentru femei.

Playboy s-a lansat in decembrie 1953, cu Marilyn Monroe pe coperta si in paginile revistei. Printre vedetele care au aparut mai mult sau mai putin dezbracate se numara si Kim Basinger, Lindsay Lohan, Madonna si Drew Barrymore.

Sharon Stone a aparut in Playboy, dar recent a avut un pictorial nud in revista Harper’s Bazaar, la 57 de ani!