Natassjia Kinski la TIFF 2015

Daca te-ai uitat la Paris, Texas, Cat People, Stay as You Are sau The Hotel New Hampshire sigur te-a vrajit cu chipul ei angelic. Nastassja Kinski, una dintre cele mai faimoase actrite ale anilor ’70-’80, va fi prezenta la TIFF 2015!

A jucat in peste 60 de filme si pana la 21 de ani colaborase deja cu Roman Polanski, Wim Wenders, Francis Ford Coppola, Wolfgang Petersen si Marcello Mastroianni. Asa ca daca te numeri printre cinefilii adevarati nu prea ai cum sa n-o stii pe Nastassja Kinski.

Actrita se va intalni cu publicul din Cluj care vine la TIFF 2015 (festivalul are loc in perioada 29 mai – 7 iunie) la proiectia speciala a filmului Paris, Texas (castigatorul Palme d’Or in 1984) si va sustine un masterclass in cadrul Transilvania Talent Lab, pe 5 iunie, de la ora 12.00. La Gala de inchidere din 6 iunie, de la Teatrul National din Cluj, ea va primi Premiul Special TIFF pentru Contributia adusa cinematografiei mondiale.

„Cand eram mica mi-a placut sa lucrez cu Wim Wenders pentru ca era foarte tacut”

Daca n-ai avut ocazia sa vezi Paris, Texas iti spunem ca este o capodopera fara varsta marca Wim Wenders. Filmul se concentreaza pe povestea lui Travis Henderson, un barbat care iese din desertul din sudul Texas-ului si se strecoara inapoi in vietile oamenilor pe care i-a abandonat cu ani in urma. Kinski interpreteaza rolul sotiei lui, iar imaginea ei din film a devenit iconica. Personajul jucat de Kinski  are o chimie incredibila cu personajul masculin, lucru impresionant daca iei in considerare faptul ca pe tot parcursul filmului nu sunt niciodata in aceeasi incapere. Poate nu vei plange la Paris, Texas, dar cu siguranta te vei gandi sa o faci. Iti vei aminti de toate momentele triste din viata ta si toate vor disparea ca prin minune la finalul filmului. Pelicula are un efect terapeutic care vindeca sufletele celor care-l urmaresc exact cum se intampla in cazul lui Travis Henderson, personajul principal.

„Forta lui Kinski ca actrita sta in talentul ei special de a sugera zone din viata ei interioara la care publicul nu va avea niciodata acces. Putini actori sunt capabili sa fie atat de prezenti fizic, pe ecran, si atat de misterios in afara lui”, o prezinta Film Society of Lincoln Center din New York in retrospectiva dedicata recent. „Cand eram mica mi-a placut sa lucrez cu Wim Wenders pentru ca era foarte tacut si era un bun ascultator. Iar atunci cand vorbea, iti dadeai seama ca spune doar ceea ce vrea neaparat sa transmita. Si mi-a placut ca era calm, ca energia lui nu se interpunea peste munca actorilor.” a declarat Kinsky despre regizorul care a ajutat-o sa devina faimoasa.

Citeste si “5 filme noi pe care trebuie sa le prinzi la TIFF Bucuresti”!

Foto: PR