topul cel mai bine platite actrite

Jennifer Lawrence se afla pe prima pozitie in topul celor mai bine platite actrite din lume, pentru al doilea an consecutiv, potrivit revistei Forbes. Ea a castigat in ultimele luni nu mai putin de 46 de milioane de dolari. Veniturile actritei au scazut cu 11,5% fata de 2015, cand a incasat 52 de milioane de dolari.

Melissa McCarthy se afla pe locul al doilea, cu onorarii de 33 de milioane de dolari, iar podiumul este completat de Scarlett Johansson care, desi este considerata actrita cu cele mai mari incasari de-a lungul timpului, a inregistrat onorarii totale de 25 de milioane de dolari in ultimele luni, potrivit washingtonpost.com.

Topul celor mai bine platite actrite: ce venituri au avut in 2016

Topul celor mai bine platite actrite din 2016 este completat de Jennifer Aniston (21 milioane de dolari), Fan Bingbing (17 milioane de dolari), Charlize Theron (16,5 milioane de dolari), Andy Adams (13,5 milioane de dolari), Julia Roberts (12 milioane de dolari), Mila Kunis (11 milioane de dolari) si Peedika Padukone (10 milioane de dolari).

Clasamentul realizat de editorii celebrei reviste americane Forbes a fost facut in urma discutiilor avute cu agentii, managerii, producatorii si avocatii actritelor, pentru a cuantifica veniturile obtinute de acestea din filmele in care au jucat, in perioada iunie 2015 – iunie 2016.

Acestia au luat in calcul si sumele castigate de vedete din promovarea unor parfumuri, produse cosmetice si linii de articole vestimentare. De exemplu, Jennifer Aniston a fost sponsorizata din 2015 si pana in prezent de Emirates, dar si de branduri renumite de cosmetice si de produse de ingrijire, cum ar fi Aveeno si Living Proof.

De unde provin sumele din conturile frumoasei Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence, in varsta de 26 de ani, este cea mai tanara actrita din topul celor mai bine platite actrite din 2016. Ea a castigat o parte din bani prin aparitia in utimul film din seria “Jocurile foamei”. In plus, ea a fost platita in avans pentru productia Passengers, care apare pe marile ecrane la sfarsitul acestui an, mai precis in data de 30 decembrie. In acest film, vedeta joaca alaturi de Chris Pratt.

Actorii sunt mai bine platiti decat actritele

Desi este fruntasa in topul celor mai bine platite actrite din acest an, Jennifer Lawrence se afla pe locul 49 in clasamentul celor mai bine platite celebritati din lume, unde Taylor Swift ocupa prima pozitie. In plus, veniturile actritei si cele ale colegelor ei de breasla palesc in fata sumelor mult mai mari castigate de actorii de gen masculin.

Chiar daca topul cu actorii cei mai bine platiti de anul acesta inca nu a fost facut public, se estimeaza ca Lawrence castiga mai putin decat actorii care ocupa primele cinci pozitii in acest clasament.

Jennifer Lawrence a punctat in nenumarate randuri faptul ca femeile din industria cinematografica sunt platite mult mai putin decat barbatii, chiar si pentru roluri in acelasi film, si a militat pentru egalizarea sumelor. Pe lista cu vedete platite mai prost decat colegii de fimare se afla nume foarte cunoscute in aceasta industrie, cum ar fi Meryl Streep si Gwyneth Paltrow.

Foto: Guliver

Daca ti-a placut acest articol, afla care e cel mai bine platit cuplu de vedete din 2016