Topul celor mai bine platite cantarete din 2016

Taylor Swift este fruntasa in topul celor mai bine platite cantarete din 2016, desi nu a mai scos un album din luna octombrie a anului 2014. Adele si Madonna ocupa pozitiile urmatoare, scrie telegraph.co.uk.

In topul celor mai bine platite cantarete din 2016, realizat anual de revista Forbes, Taylor Swift, in varsta de doar 26 de ani, a reusit din nou sa le intreaca pe Rihanna sau Beyoncé, avand incasari de 170 de milioane de dolari. In luna iulie a acestui an, vedeta a fost numita cea mai bine platita celebritate a lumii.

Adele si Madonna se afla in topul celor mai bine platite cantarete din 2016

Taylor Swift a castigat locul intai in topul celor mai bine platite cantarete din 2016, in urma show-urilor pe care le-a sustinut in America de Nord, in cadrul turneului mondial de promovare a albumului ”1989”. Ea a depasit incasarile turneului sustinut in aceeasi perioasa si tot pe continentul american de trupa Rolling Stones. De asemenea, vedeta a castigat bani din mai multe contracte de publicitate, in urma colaborarii cu mai multe companii celebre, cum ar fi Diet Coke si Apple.

Atlanta, GA / Philips Arena / Oct 28

A post shared by Adele (@adele) on


Pozitia secunda din topul celor mai bine platite cantarete din 2016 a fost ocupat de Adele, care a castigat aproape 81 de milioane de dolari in ultimele 12 luni. Cantareata britanica a avut cele mai mari incasari in urma lansarii albumului muzical ”25”, care a fost cel mai bine vandut din 2015. In plus, artista primeste onorarii mari si pentru concertele pe care le sustine.

Get in the. Car! 🚗💃🏻🇨🇺🇨🇺🇨🇺

A post shared by Madonna (@madonna) on

Madonna, care a fost numita cea mai bine platita actrita in 2013, a ocupat locul trei in topul celor mai bine platite cantarete din 2016. Ea a castigat nu mai putin de 76,5 milioane de dolari.
Rihanna este pe locul patru in acest clasament, cu 75 de milioane de dolari, iar Beyoncé este pe pozitia cinci, cu 54 de milioane de dolari. Cele 10 femei care se afla in topul celor mai bine platite cantarete din 2016 au incasat anul trecut peste 600 de milioane de dolari.

Pentru realizarea acestui top, jurnalistii de la Forbes au luat in calcul veniturile obtinute de vedete in perioasa iunie 2015-iunie 2016. Ei au discutat atat cu manageri, agenti si avocati care se ocupa de veniturile celebritatilor, cat si cu cei de la Pollstar, Asociatia profesionistilor din industria discografica americana (Recording Industry Association of America), si de la Nielsen SoundScan, care analizeaza vanzarile din domeniul muzicii.

Foto: Guliver

Citeste si: Topul celor mai bine platite actrite din 2016. Ghicesti cine e pe primul loc?