lana del rey detalii mai putin cunoscute

Ce a facut inainte de a fi Lana del Rey, cu cine s-a iubit si multe alte detalii mai putin stiute despre artista care fura inima oricui descoperite intr-un material amplu publicat pe nme.com!

1. Inainte de a deveni Lana del Rey, Elizabeth Grant a scos albumul Sirens sub un alt pseudonim: May Jailer.

2. Artista a luat in calcul mai multe nume de scena inainte de a se opri la cel cu care o stim astazi. Iar cel mai amuzant dintre toate ni se pare de departe Sparkle Jump Rope Queen.

3. Se spune ca Lana a avut o relatie cu Axl Rose in 2012. Si parca pentru a intari zvonurile ea a aparut purtand un t-shirt cu Guns ‘n’ Roses in Jazz Cafe din Londra.

4. “Video Games” nu a devenit doar un clip viral in lumea social media, dar a si castigat un premiu Ivor Novello pentru cel mai bun single in anul in care s-a lansat. Iar in prezent are peste 60 de milioane de vizualizari. Clipul a fost fac chiar de Lana pe MacBook-ul ei.

5. Personajul Lolitei este un laitmotiv in piesele Lanei, nu degeaba are chiar o piesa pe care a botezat-o asa plus citatul lui Humbert Humbert “light of my life, fire of my loins” strecurat printre versurile melodiei “Off to the Races”.

6. Oricat de ciudat ar suna, cel care a inspirat-o sa se apuce de muzica a fost Kurt Cobain. Ea a povestit intr-un interviu pentru Vanity Fair ca adora sa se uite la 11 ani la “Heart Shaped Box” care era difuzat pe MTV: “Mi se parea cea mai frumoasa persoana pe care am vazut-o vreodata. Si chiar si la acea varsta ii simteam si-i intelegeam tristetea.”

7. Anul trecut Lana del Rey a compus o piesa pentru coloana sonora a filmului “The Great Gatsby” regizat de Baz Luhrman, iar melodia ei a fost downloadata de peste un milion de ori.

Foto: Guliver