Inca dinainte de a deveni o actrita de succes in serialul Suits si logodnica Printului Harry, Megan Markle a fost mereu preocupata de actiunile umanitare si de problemele sensibile ale societatii. In 2015, de Ziua Internaționala a Femeii, in calitate de ambasador ONU pentru drepturile femeilor, un discurs emotionant Meghan Markle a fost apreciat de toti cei prezenti la eveniment, mai ales ca prezinta povestea unei adolescente de 11 ani, revoltata de mesajul sexist al unei reclame.

Printul Harry nu putea sa aleaga o sotie mai potrivita care sa-i semene mamei sale, scrie People.com. Un discurs emotionant Meghan Markle este dovada ca aceasta a fost mereu o militanta pentru drepturile femeilor si egalitatea de gen. Si acum, ca fosta actrita urmeaza sa faca parte din Familia Regala Britanica, ies la iveala informatii din trecutul ei care arata ca a fost preocupata de la varste fragede de semenii ei si ca are principii morale de admirat.

De unde a plecat totul

In acest discurs discurs emotionant Meghan Markle, vedeta vorbeste cu patos de o experienta personala de la varsta de 11 ani, cand a convins o companie sa modifice mesajul sexist al unei reclame pentru detergent de vase. Logodnica lui Harry spune ca, in cadrul unui proiect scolar, a analizat mai multe reclame si si-a dat seama ca un spot la un detergent de vase promova o idee gresita si anume faptul ca doar femeile trebuie sa se ocupe de treburile casnice, in special de gatit. Cum suna acesta? „Femeile de pe tot cuprinsul Americii se lupta cu petele de grasime de pe oale si tigai“.

O initiativa reusita

Incurajata de tatal ei, micuta Meghan a decis ca trebuie sa ia atitudine si le-a scris companiei producatoare, avocatei pentru drepturile civile Gloria Allred, Primei Doamne de atunci, Hillary Clinton, si jurnalistei Linda Ellerbee. Ba mai mult, a facut un proiect cu ceilalti colegi de clasa, in care spunea ca nu e normal sa crestem cu ideea ca doar mamele trebuie sa faca totul si ca ele sunt bune doar sa gateasca si sa spele. Asadar, i-a rugat pe cei de la compania respectiva sa schimbe mesajul de la „Femeile de pe tot cuprinsul Americii“ in „Oamenii de pe tot cuprinsul Americii“.

Un discurs emotionant Meghan Markle care ar trebui sa ne dea de gandit

„Mi-am zis, stai putin, cum poate cineva sa spuna asta? (…) Una dintre trei reclame spune cate ceva care urmeaza sa raneasca sentimentele cuiva“. Desi compania producatoare a fost singura care nu i-a raspuns, mesajul a fost schimbat, spre bucuria fostei actrite, care a fost mandra de rezultate. „Nu era corect si ceva trebuia facut“, a marturisit Meghan Markle. Si a adaugat: „In acel moment, am realizat complexitatea actiunilor mele. La 11 ani, am reusit sa produc un mic impact prin faptul ca am luat pozitie“.

Daca iti place articolul ce prezinta un discurs emotionant Meghan Markle: cum a schimbat la 11 ani o reclama sexista, citeste si: Viitoarea sotie a Printului Harry si un gest care aminteste de Lady Di.

Foto si video: Guliver/ Instagram/Youtube