Michelle Obama a lansat o campanie pentru educatie dedicata milioanelor de fete din intreaga lume care nu au acces la sistemul de invatamant, iar celebritatile s-au implicat activ in acest proiect.

Lansarea campaniei pentru educatie #62MillionGirls a beneficiat de sprijinul vedetelor americane, care au postat fotografii din copilarie si au subliniat rolul important al educatiei in viata fiecaruia.

Campania initiata de Prima Doamna SUA atrage atentia asupra unei probleme actuale stringente: peste 62 de milioane de fete (dintre care jumatate sunt adolescente) nu au acces la educatie. Mesajul lui Michelle Obama incurajeaza vedetele sa adauge pe contul personal o poza si un mesaj in care sa dezvaluie modul in care scoala le-a modelat personalitatea.

Leonardo DiCaprio a postat pe Twitter o poza alaturi de comentariul: “La scoala am invatat ce inseamna arta si creativitatea”. in timp ce Charlize Theron a mentionat: “La scoala am invatat sa am intotdeauna incredere in mine. 62 de milioane de fete nu au insa aceasta ocazie.”

Si Charlize Theron s-a alaturat campaniei! “La scoala am invatat sa am intotdeauna incredere in mine. 62 de milioane de fete nu au insa aceasta ocazie.”, a scris actrita pe Instagram.


Fiecare copil are dreptul la educatie

Atunci cand unui copil i se refuza dreptul la educatie, toata lumea are de suferit. Milioane de fete nu isi pot atinge adevaratul potential, pentru ca nu sunt initiate in arta scrisului si a cititului.

Actrita Hillary Swank a postat pe Twitter o fotografie in care se afla inconjurata de fetitele din India pe care le-a invatat sa citeasca, in timp ce Chris Martin de la Coldplay recunoaste: “La scoala am invatat sa iubesc povestile cu Sherlock Holmes.”

Presedintele Barack Obama a salutat si el initiative sotiei sale. “Le sunt recunoscator profesorilor care au reusit sa-mi trezeasca dorinta de cunoastere. Cele 62 de milioane de fete care nu merg la scoala ar trebui sa se bucure de aceeasi sansa.”, a declarat presedintele american.

Prima Doamna SUA Michelle Obama a lansat Campania #62MillionGirls sambata, 26 septembrie, la New York, in cadrul Global Citizen Festival.