Leonardo DiCaprio sustine educatia

Michelle Obama a lansat o campanie pentru educatie dedicata milioanelor de fete din intreaga lume care nu au acces la sistemul de invatamant, iar celebritatile s-au implicat activ in acest proiect.

Lansarea campaniei pentru educatie #62MillionGirls a beneficiat de sprijinul vedetelor americane, care au postat fotografii din copilarie si au subliniat rolul important al educatiei in viata fiecaruia.

Michelle Obama a lasat o campanie pentru educatie tinerelor

Campania initiata de Prima Doamna SUA atrage atentia asupra unei probleme actuale stringente: peste 62 de milioane de fete (dintre care jumatate sunt adolescente) nu au acces la educatie. Mesajul lui Michelle Obama incurajeaza vedetele sa adauge pe contul personal o poza si un mesaj in care sa dezvaluie modul in care scoala le-a modelat personalitatea.

Leonardo DiCaprio a postat pe Twitter o poza alaturi de comentariul: “La scoala am invatat ce inseamna arta si creativitatea”. in timp ce Charlize Theron a mentionat: “La scoala am invatat sa am intotdeauna incredere in mine. 62 de milioane de fete nu au insa aceasta ocazie.”

Leonardo DiCaprio sustine educatia

Si Charlize Theron s-a alaturat campaniei! “La scoala am invatat sa am intotdeauna incredere in mine. 62 de milioane de fete nu au insa aceasta ocazie.”, a scris actrita pe Instagram.


Fiecare copil are dreptul la educatie

Atunci cand unui copil i se refuza dreptul la educatie, toata lumea are de suferit. Milioane de fete nu isi pot atinge adevaratul potential, pentru ca nu sunt initiate in arta scrisului si a cititului.

Actrita Hillary Swank a postat pe Twitter o fotografie in care se afla inconjurata de fetitele din India pe care le-a invatat sa citeasca, in timp ce Chris Martin de la Coldplay recunoaste: “La scoala am invatat sa iubesc povestile cu Sherlock Holmes.”

Hillary Swank se alatura campaniei derulate de Michelle Obama

Presedintele Barack Obama a salutat si el initiative sotiei sale. “Le sunt recunoscator profesorilor care au reusit sa-mi trezeasca dorinta de cunoastere. Cele 62 de milioane de fete care nu merg la scoala ar trebui sa se bucure de aceeasi sansa.”, a declarat presedintele american.

Prima Doamna SUA Michelle Obama a lansat Campania #62MillionGirls sambata, 26 septembrie, la New York, in cadrul Global Citizen Festival.