AquaVia

Dacă schimbi apa de băut, îți schimbi viața. Folosită în întreaga lume pentru numeroasele ei beneficii curative, apa alcalină este un tip de apă mai puțin cunoscută în România.

Preferată de persoanele care au mare grijă de sănătatea lor, apa alcalină ajută la menținerea unui organism puternic și sănătos. Prezența unei mari cantități de acizi în dieta de zi cu zi ne obligă să găsim soluții pentru a reda corpului echilibrul natural alcalin. Însă ce înseamnă apa alcalină și unde o găsești? Cum te ajută apa alcalină? Cu ce este ea diferită față de alte tipuri de apă?

Ce este apa alcalină?

O apă este considerată alcalină dacă are un pH de peste 7, iar cele cu pH mai mic sunt ape acide. Pe lângă nivelul pH-ului, apa alcalină conține și alte elemente benefice pentru organism, cum ar fi calciul și magneziul.

Tipuri de apă alcalină

Există două tipuri de apă alcalină: naturală și artificială. Cea naturală se găsește direct în izvoare, iar apa alcalină artificială se poate realiza acasă, atât prin adăugarea unor ingrediente precum bicarbonatul de sodiu, cât și cu ajutorul unor aparate de ionizare a apei, sau la scară mai mare, prin metode industriale. Apa alcalinizată artificial nu oferă, însă, toate beneficiile apei alcaline naturale, deoarece prin filtrare se pot pierde integral sau parțial anumite minerale sau pot să apară bacterii și metale nocive eliberate din conductele de apă potabilă.

Beneficiile apei alcaline asupra sănătății

Apa alcalină de izvor este o apă vie, organică și de o puritate excelentă, care furnizează organismului necesarul de minerale pentru o funcționare optimă a metabolismului. De-a lungul timpului s-a observat o eficiență curativă a apei alcaline în tratarea unor afecțiuni precum diabetul, presiunea arterială, osteoporoza și refluxul de acid.

Apa alcalină este un agent antioxidant care găsește și neutralizează radicalii liberi responsabili pentru îmbătrânirea prematură. Cu cât gradul de alcalinitate al unei ape de izvor este mai mare, cu atât aceasta este considerată mai sănătoasă.

Izovorul de sănătate din România

Pe piața din România și din Europa, AquaVIA este apa de izvor cu cel mai ridicat pH: 9,4, mult peste majoritatea apelor care se găsesc în țara noastră. Sursa de captare este situată la poalele munților Vlădeasa în Bologa, Județul Cluj, pe valea Săcuieului. PH-ul ridicat se datorează în mare parte formării bicarbonatului de sodiu natural, în urma dizolvării elementelor alcaline din rocile magmatice, precum și datorită reacțiilor dintre apă și rocile carbonatice care alcătuiesc acviferul. Deoarece această apă provine de la o sursă pură, nu conține nitriți și nici nitrați.

Apa alcalină AquaVIA oferă energie, crește nivelul de performanță al organismului, are proprietăți antioxidante și detoxifiante, îmbunătățește memoria, tonusul și forța musculară.