CANCERUL DE PIELE

Desi este una dintre cele mai agresive tumori maligne, cancerul de piele poate fi tratat! Tot ce trebuie sa faceti este sa mergeti regulat la control!

Cancerul de piele afecteaza 200.000 de persoane anual, melanomul fiind unul dintre tipurile de cancer cu cea mai rapida crestere in ceea ce priveste propagarea in randul populatiei.

Una din doua persoane nu a fost niciodata la un control dermatologic al alunitelor!

In pofida acestor date sumbre, medicii ne ofera o perspectiva optimista: cancerul de piele este vindecabil! Daca este depistata intr-o faza incipienta si tratata la timp, maladia poate fi invinsa!

Avand insa in vedere ca cei doi factori importanti in preventie sunt protectia solara si controlul dermatologic, primul responsabil de procesul de vindecare este pacientul!

Nu ne putem vindeca de o boala pe care o tratam cu indiferenta, iar datele referitoare la comportamentul populatiei in scopul preventiei cancerului de piele sunt dezamante!

Controale dermatologice gratuite!

Laboratoarele La Roche Posay si compania IPSOS au realizat un proces de cercetare in 23 de tari pentru a depista atitudinile si perceptiile fata de expunerea la soare si preventia cancerului cutanat. Rezultatele sunt alarmante avand in vedere ca, desi 88 la suta dintre repondenti constientizeaza ca riscul aparitiei cancerului de piele este strans legat de lipsa protectiei solare in timpul expunerii la raze ultraviolete, nu acelasi procent se si protejeaza impotriva soarelui! Mai grav, una din doua persoane nu a fost niciodata la un control dermatologic al alunitelor si doar una din trei persoane isi verifica singura propriile alunite cel putin o data pe an!
In Romania situatia nu e cu nimic mai buna, asa incat La Roche Posay a demarat campania “Zilele Protectiei Solare”, odata cu lansarea cremei de protectie anti-UV pentru piele sensibila Anthelios XL.
In cadrul acestei campanii, in perioada 1 mai – 30 iunie, puteti beneficia de o consultatie gratuita la dermatolog pentru verificarea alunitelor! 200 de medici dermatologi din 40 de orase au raspuns invitatie La Roche Posay de a se alatura campaniei, tot ce trebuie sa faceti pentru a beneficia de consult fiind programarea prin intermediul site-ului www.protectiasolara.ro. Locurile sunt limitate asa ca nu mai amanati momentul: programati-va la dermatolog!