Gala Centrul Fericirii

Studiu Centrul Fericirii: INNA, Andra, Horia Brenciu, Stela Popescu, Catalin Maruta, cativa dintre „responsabilii” pentru starea de bine a romanilor in 2015

Centrul Fericirii, primul centru de transformare integrativa din Romania, a realizat in luna noiembrie un studiu pentru a identifica principalele vedete din showbiz si companii care au contribuit in 2015 la fericirea si starea de bine a romanilor. Pentru a premia castigatorii, Centrul Fericirii a organizat, in data de 10 noiembrie, Gala „Happiness & Wellbeing Awards”, in cadrul careia au urcat pe scena cei care au obtinut cele mai mari punctaje la categoriile incluse in studiu.

La studiu au participat peste 1.000 de persoane care au identificat personalitatile din muzica, teatru si televiziune care au asigurat in 2015 divertismentul de cea mai buna calitate din Romania. Respondentii au rasplatit energia pozitiva a vedetelor si abilitatea de a inspira si de a oferi publicului momente de buna-dispozitie pe scena sau pe micul ecran.

Studiul a aratat faptul ca cele mai indragite vedete, cu impact pozitiv pentru starea de bine a romanilor sunt:

Categoria Beautiful & Happy: INNA
Categoria Happy on TV: Catalin Maruta
Categoria Happy on Stage: Horia Brenciu
Categoria Happiest song: Andra – „Avioane de hartie”
Categoria Happiest Morning Show: Star Matinal
Categoria Happy Women on TV: Adelina Pestritu
Categoria Happiest Showman: Adrian Enache
Categoria Life Happiness: Stela Popescu

De asemenea, la studiu au participat 45 de companii care si-au dorit ca angajatii lor sa se bucure de mai multe momente de sport si relaxare, precum si de oportunitati de dezvoltate personala si implicare activa in comunitate. In 2015, 20% dintre companiile premiate au investit peste 100.000 euro in fericirea si starea de bine ale angajatilor, atat la birou, cat si in afara locului de munca, 20% au alocat sume cuprinse intre 10.000-50.000 euro, iar 60% au investit sub 10.000 euro in programele speciale pentru angajati.

Toate companiile considera ca programele de corporate wellbeing contribuie semnificativ la cresterea productivitatii, retentiei si eficientei angajatilor, precum si a nivelului general de satisfactie si apreciere al acestora in ceea ce priveste angajatorul. In 2015, principalele servicii oferite de companii angajatilor au inclus: evenimente si workshop-uri de dezvoltare personala, programe de coaching, servicii de nutritie si masaj si terapii alternative.
Printre companiile responsabile, participante la studiu, se numara: ENGIE, Raiffaisen Bank, GDF Suez, Cetelem IFN, Genpact Romania, Henkel Romania, Life Care, Smithfield Romania, Synevo, Policolor, TotalSoft, ZENTIVA, Orange Romania, TELUS International Europe, Servier, Casa de Insolventa Transilvania, Ernst and Young Romania, Solver Training, SoftExpert Mobility, Bittnet Systems, Studio Moderna, Medical Devices & Diagnostics.
Laureatii categoriilor dedicate companiilor sunt:

Categoria Wellbeing Master @ work: Raiffeisen Bank, Smithfield Romania, CETELEM IFN,  Orange Romania, TELUS International Europe.

Categoria No Stress & Happy @ work: Ernst and Young Romania, SoftExpert Mobility, Genpact Romania, GDF SUEZ.

Categoria Active & Happy @ work: Henkel Romania, Servier, TotalSoft, Life Care Corp.

Categoria Happy Out-Going: Solver Training, Synevo Romania, Studio Moderna, Bittnet Systems.

Categoria Happy Community: ZENTIVA, POLICOLOR, Casa de Insolventa Transilvania, Medical Devices & Diagnostics, CGS Romania.

Ne place sa zambim si suntem fericiti atunci cand ne descoperim, cand avem victorii personale si profesionale si cand ne delectam cu activitati care ne bucura sufletul. De aceea, prin evenimentul Happiness & Wellbeing Awards, Centrul Fericirii si-a dorit sa celebreze si sa ofere recunoastere celor care au contribuit la starea de bine a romanilor la locul de munca si nu numai.

Centrul Fericirii este un proiect finantat prin fonduri europene si realizat la initiativa Primariei municipiului Alba Iulia.

Despre Centrul Fericirii

Centrul Fericirii este primul loc din Romania care abordeaza fericirea integrativ si care are ca misiune sustinerea oricarei persoane care isi doreste o transformare pozitiva in viata sa prin: servicii de psihoterapie, coaching, evaluari de stil de viata, training, evenimente, nutritie, wellness, sport, programe integrative pentru slabit, detoxifiere, gasirea vocatiei, echilibrare psiho-emotionala, antreprenoriat etc.

Proiectul este finantat prin fonduri europene prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea resurselor umane 2007-2013, Axa prioritara 6, Promovarea incluziunii sociale, Domeniul major de interventie 6, Dezvoltarea Economiei Sociale, Titlu proiect „Dezvoltarea comunitatilor locale prin economie sociala”, ID 147960. Proiectul se desfasoara pana la finalul anului 2015 printr-un parteneriat benefic intre Primaria Alba Iulia, care este initiatorul si solicitantul acestui proiect si ceilalti parteneri: Asociatia Effect, Asociatia Start Cariera, Asociatia Oameni Sanatosi, SC N & D Andra Oil SRL, ACPDA, Associaco Cultural Porto D’Artes.