Colectia DELAKTIG este disponibila acum si in magazinul Ikea din Bucuresti.

Colectia DELAKTIG, creata in colaborare cu designerul Tom Dixon, o noua „platforma pentru viata”, provoaca standardele conventionale ale designului si ale industriei de tapiterie.

Inspirata de modul actual de viata si de comunitatea de hacking din jurul IKEA, DELAKTIG, o noua colectie realizata in colaborare cu designerul britanic Tom Dixon, este disponibila in magazinul IKEA din Bucuresti incepand cu 1 februarie. Noua colectie include canapele si fotolii care pot fi adaptate si personalizate mai mult ca oricand. DELAKTIG aduce acessorii suplimentare, precum spatare, cotiere, o masa anexata si o lampa. Piesele de mobilier pot fi combinate in mai multe moduri, pentru a se potrivi diferitelor activitati si stiluri de viata.

Prin colectia DELAKTIG, Tom Dixon si IKEA au dorit sa schimbe standardele productiei de canapele de astazi. Printre caracteristicile noilor produse se numara aspectul, accesibilitatea, durabilitatea si designul democratic. DELAKTIG, care inseamna „a fi implicat” in suedeza, este o „platforma pentru viata” care ii inspira pe oameni sa-si creeze propriile solutii de amenajare. Este o baza de canapea sau fotoliu cu functionalitati multiple, prin adaugarea de perne, mese laterale, lampi si tablii in functie de nevoia fiecarui moment. „Lumea se schimba”, spune James Futcher, Creative Leader IKEA of Sweden, „si, poate, canapeaua conventionala nu mai este potrivita pentru modul in care oamenii traiesc astazi”.

Colectia a fost creata pentru solutii mai bune intr-o lume moderna si activa. Versatilitatea produselor te ajuta sa te adaptezi momentelor spontane din viata de zi cu zi: fie pentru maratonul de lectura de la final de saptamana, fie pentru o intalnire cu familia si prietenii. „Produsele DELAKTIG vor fi un succes si daca oamenii vor continua sa le adapteze continuu pe masura ce au loc schimbari in viata lor de zi cu zi de acasa”, spune Tom Dixon.

In procesul de colaborare dintre IKEA si Tom Dixon au fost implicati si 75 de studenti ai Colegiului Regal de Arta, Parsons School of Design si Universitatea Musashino, care au participat la procesul de co-creatie.

Depasirea standardelor conventionale de design

Tom Dixon are o pasiune pentru metal si utilizarile sale. Creatiile cunoscutului designer pot fi admirate in studioul sau de design din Londra sau in unele dintre cele mai renumite muzee din lume. Tom Dixon a adoptat de-a lungul timpului stiluri creative in produsele proiectate si a incercat sa propuna prin intermediul lor solutii inovatoare de utilizare – o preocupare pe care atat el, cat si IKEA, o impartasesc.

In comparatie cu productia si designul tapiteriei traditionale, cadrul DELAKTIG este fabricat in mod industrial. Din acest motiv, IKEA si Tom Dixon au ales sa lucreze cu aluminiu. Materialul ajuta in procesul industrial, iar estetica sa bruta ofera un cadru durabil si usor. Profilul de aluminiu extrudat a fost utilizat pentru a crea baza platformei DELAKTIG.
Deoarece cadrul este extrudat, produsele din noua colectie suporta perfect extensii si adaugiri. Flexibilitatea lor permite adaptarea pieselor suplimentare pentru un confort cat mai mare – cum ar fi un despartitor de camera, sau un colt confortabil pentru doua persoane. „Te casatoresti sau te-ai despartit si ai putea sa ai nevoie de o configuratie noua a canapelei tale, iti doresti sa inchiriezi una dintre camerele libere din apartamentul tau sau poate doar o vrei sa o pastrezi pentru momentul in care copiii se vor muta. Produsele DELAKTIG pot fi transformate in solutii noi de fiecare data”, spune Tom Dixon.

Colectia DELAKTIG este disponibila atat in magazinul IKEA din Bucuresti, cat si online pe ikea.com/ro/ro.

Foto: PR

Daca ti-a placut acest articol, citeste si: Amenajarea locuintei. 6 idei ca sa o decorezi ca o profesionista