Doctor Ion Zegrea

Odata cu inaintarea in varsta, pielea incepe sa-si diminueze colagenul si elastina si sa retina apa, factori care determina aparitia ridurilor faciale.

Gratie noilor descoperiri in domeniul esteticii, acum este mai usor sa combatem efectele ireversibile ale trecerii timpului, atat prin interventii chirurgicale complexe, cat si prin proceduri minim-invazive, precum injectiile cu toxina botulinica.

Ce este toxina botulinica (BOTOX)?

Toxina botulinica de tip A (Botox) este un compus proteic purificat si extras din toxina produsa de catre bacteria Clostridium botulinum, care a inceput sa fie utilizat in scop medical acum 50 de ani. In ultimii ani, injectiile cu aceasta substanta au crescut in popularitate, gratie actiunii lor benefice in tratarea pielii ridate.

Ce riduri se trateaza prin injectiile cu botox?

Toxina botulinica se administreaza la persoanele intre 18 si 65 ani pentru stergerea ridurilor intersprancenoase, a celor de pe frunte sau a ridurilor de la coltul ochilor (“laba gastei”). Se poate injecta, cu precautie, si pentru umplerea ridurilor din jurul gurii sau la nivelul regiunii anterioare a gatului.

Botoxul are rolul de a bloca placa neuro-motorie, pentru a se relaxa muschiul responsabil cu contractarea fetei, care conduce la aparitia ridurilor. Astfel, odata muschiul relaxat, liniile de la nivelul tenului nu vor mai fi vizibile.

Aceasta procedura trateaza doar ridurile de expresie si nu va atenua ridurile cauzate de imbatranire si de expunerea excesiva la soare, deoarece acestea nu depind de contractiile muschilor faciali, carora toxina botulinica le scade tonusul sau ii paralizeaza temporar. De asemenea, injectiile cu toxina botulinica nu amelioreaza pielea lasata si nu inlocuieste lifting-ul facial sau al sprancenelor.

Care sunt pasii procedurii de injectare cu botox?

Tratamentul ridurilor de expresie cu toxina botulinica este o interventie minim-invaziva, nedureroasa, care nu necesita anestezie si care se realizeaza in doar cateva minute. Printr-o seringa cu ac fin, chirurgul estetician efectueaza cateva mici intepaturi in zona ce se doreste a fi tratata. Dupa injectare raman doar cateva puncte rosii in zona tratata, vizibile pentru circa 2 ore. Nu exista efecte secundare si nu este necesara o perioada de recuperare, pacientul putandu-si relua imediat activitatile zilnice.

Se obtin rezultate spectaculoase, fara bisturiu!

Dupa o saptamana de la procedura efectul se maximizeaza, tenul pacientului fiind mai catifelat, mai ferm si mai luminos. Rezultatele se pot mentine pana la 4 luni, injectarea putandu-se relua dupa minimum 3 luni.

Este recomandat ca, timp de cateva ore dupa procedura pacientul sa faca exercitii de mimica a muschilor faciali tratati, pentru o fixare mai buna a toxinei botulinice de placa neuromotorie.

Aceasta procedura nu este recomandata persoanelor minore si nici persoanelor cu varste peste 65 ani.

Este total contraindicat acest tratament pentru pacientii cu disfagie sau cu tulburarii de inghitire, precum si pentru femeile insarcinate sau care alapteaza.

Pacientul nu trebuie sa fie sub tratament medicamentos de niciun fel, nici cu anticoagulante, nici cu antibiotice sau antiinflamatorii.

Doctor Ion Zegrea utilizeaza doar toxine botulinice aprobate de FDA in SUA. Doctor Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva, membru al Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din Romania si International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

Daca ai nevoie de un boost de frumusete, incearca injectiile cu toxina botulinica de la clinica Elysium, pentru o stare de bine zi de zi!