concert-muzica-clasica

Vineri, 25 septembrie, de la ora 20:00, Palatul Bragadiru gazduieste concertul extraordinar care lanseaza in premiera in Romania primul album semnat de violonistul Razvan Stoica si pianista Andreea Stoica pentru casa Universal Music Romania: “A journey into classical”.

Programul concertului din 25 septembrie cuprinde 80 minute de muzica de cea mai buna calitate, urmate de o sesiune de autografe si posibilitatea de a socializa cu protagonistii. Acustica specials a salii Grand Colosseum din Palatul Bragadiru ofera publicului premizele unei experiente muzicale de exceptie.

De peste 18 ani, violonistul Razvan Stoica si pianista Andreea Stoica formeaza un duo muzical desavarșit. Cei doi frati au infiintat în Olanda, tara lor de adoptie, Kamerata Stradivarius, o orchestra de camera, impreuna cu care au inregistrat noul album “A journey into classical” pe care se regasesc opt lucrari celebre din repertoriul muzicii clasice, semnate de Paganini,  Fauré, Bazzini, Piazzolla, Lalo și Ravel. Razvan si Andreea Stoica au conceput acest disc cu gandul ca muzica clasica poate fi cu adevarat accesibila tuturor celor care iubesc frumosul, celor care aleg muzica clasica pur și simplu pentru relaxare in iuresul unei vieti cotidiene din ce in ce mai agitate.

Razvan Stoica este unul dintre cei mai importanti tineri muzicieni europeni ai momentului. Tehnica excepționala si pasiunea interpretarii au atras admiratia publicului si a criticilor din intreaga lume, fiind onorat cu peste 30 de premii muzicale internationale. Din anul 2009, Razvan canta la o vioara Antonius Stradivarius datata din anul 1729, pe care a castigat-o prin competitia de prestigiu “Strad prize” de la Salzburg. In urma cu doi ani, a cucerit marele premiu al EURORADIO New Talent Competition desfasurat la Bratislava, atragand atentia lumii intregi. Participarea sa a fost posibila cu sprijinul si la invitația Radio Romania Muzical.

Razvan Stoica impartaseste cateva ganduri despre procesul creativ, care a condus la realizarea acestui proiect muzical: “Avem orchestratii originale minunate si cred enorm de mult in acest proiect. Timp de multi ani, am visat sa combin un aranjament pentru vioara, pian si orchestra de corzi, intr-un repertoriu care sa surprinda. Emotiile, visele si muzica formeazs o sinergie perfects, e un fapt dovedit. Am selectat cateva dintre preferatele mele piese de concert si le-am folosit ca sursa de inspiratie, pentru a crea o calatorie muzicala magica. Fiecare piesa de pe album are propria poveste. De ce o incursiune in clasic? Povestea care a adus acest proiect la viata isi are radacinile intr-o intamplare reala. La sfarsitul unui concert mare pe care l-am sustinut cu sora mea, (cealalta jumatate a Duo Stoica), a venit la noi o frumoasa doamna in varsta, aflata intr-un scaun cu rotile. Ne-a intrebat cand avem de gand sa sustinem un nou concert in aceeasi regiune. Din cauza handicapului ei, nu reusise sa ajunga la timp si ratase concertul. Avea lacrimi in ochi, in timp ce ne vorbea. Atat eu cat si sora mea, am simtit responsabilitatea rolulului nostru de artisti si am repetat concertul doar pentru frumoasa doamna. A fost atat de fericita, incat nu putea articula nici un cuvant. Dar cand a vorbit, a spus o fraza uimitoare, care ne-a facut sa ne simtim incredibil de coplesiti si totodata completi, ca artisti. Ea a spus: ‘Aceasta a fost calatoria vietii mele …’ Si acesta a fost punctul de pornire al noului nostru proiect, A journey into classical”.

Biletele pentru concert pot fi cumparate prin reteaua eventim.ro, incepând cu data de 3.09.2015.

Pentru informatii referitoare la organizarea evenimentului, va rugam sa ne contactati:
Andreea Duminicioiu –Events Manager Palatul Bragadiru: telefon 0731304911
e-mail: [email protected]