Doua treimi din populatia Europei sare peste micul dejun cel putin o data pe saptamana, fara sa ia in considerare ca este cea mai importanta masa a zilei, care ofera organismului nutrientii necesari pentru a functiona de la primele ore.

Cercetarile arata ca un consum frecvent de cereale integrale incurajeaza obiceiul de a lua micul dejun, contribuind la o alimentatie echilibrata si la un stil de viata sanatos.

29% dintre adolescentii din Europa, cu varste cuprinse intre 12 si 18 ani, sar adesea peste micul dejun2. Dintre cei care au, insa, obiceiul de a lua micul dejun, 60% consuma paine si cereale. Totusi, doar intr-o mica proportie acestea sunt reprezentate de variante integrale.

Consumul de cereale incurajeaza obiceiul de a lua micul dejun, conform studiului mentionat mai sus, si, totodata, cresterea consumului de lactate si fructe. In plus, prin consumul de cereale creste aportul unor nutrienti importanti in alimentatie, precum: fibrele, vitaminele si mineralele.

Importanta cerealelor integrale intr-o alimentatie echilibrata

Cerealele reprezinta o parte importanta din alimentatia zilnica. Ghidul pentru alimentatia sanatoasa a Romaniei, publicat de Societatea Romana de Nutritie, recomanda un consum zilnic de 6 – 11 portii de cereale si produse derivate, din care cel putin jumatate trebuie sa fie cereale integrale.

Studii recente au aratat ca un consum regulat de cereale integrale contribuie la mentinerea greutatii corporale normale, la imbunatatirea tranzitului intestinal si la reducerea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare si a diabetului zaharat de tip 2. Beneficiile asupra sanatatii s-au observat la un consum zilnic de cel putin 50g de cereale integrale”, sustine Ciprian Constantin, medic primar Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Fiind pastrate toate partile bobului de grau, inclusiv germenele si invelisul, cerealele integrale aduc in alimentatie substante nutritive importante (fibre, vitamine, minerale si grasimi esentiale).

Cerealele integrale, principalul ingredient din cerealele de mic dejun Nestlé

La Nestlé, ne straduim sa oferim un mic dejun mai bun in fiecare zi, un mic dejun nutritiv, gustos si usor de preparat. Am ascultat intotdeauna dorintele consumatorilor si am imbunatatit continuu retetele, am scazut continutul de zahar si pe cel de sare si am fortificat produsele cu vitamine si minerale, precum vitamina D, calciu si fier. O inovatie importanta a fost introducerea cerealelor integrale ca ingredient principal in retetele de mic dejun, inovatie care a necesitat o investitie majora, in asa fel incat sa depasim barierele tehnice si sa putem oferi produse de o calitate superioara”, a declarat Olimpia Nadolu, Associate Marketing Manager Nestlé Romania – divizia Cereale de mic dejun.

Ca parte a angajamentului Nestlé de a imbunatati continuu retetele, cerealele integrale reprezinta ingredientul nr. 1 in toata gama de cereale de mic dejun, marcate cu simbolul verde Nestlé. In plus, produsele nu contin arome artificiale sau coloranti artificiali.

Nestlé la nivel global

Nestlé este cea mai mare companie de produse alimentare si bauturi. Este prezenta in 189 de tari din intreaga lume, iar cei 328.000 de angajati sunt dedicati scopului companiei: de a imbunatati calitatea vietii si de a contribui la un viitor mai sanatos. Nestlé ofera un portofoliu larg de produse si servicii pentru oameni si animale de companie. Cele peste 2.000 de brand-uri variaza de la branduri cu notorietate globala, precum Nescafé sau Nespresso, la branduri locale, cum ar fi JOE. Performanta companiei este determinata de strategia de Nutritie, Sanatate si Wellness. Nestlé are sediul in orasul elvetian Vevey, unde a fost fondata in urma cu mai mult de 150 de ani.

Nestlé in Romania

Nestlé a intrat pe piata din Romania in 1995, in momentul de fata avand 1.000 de angajati in Bucuresti si in Timisoara, unde este localizata fabrica Nestlé.

In Romania, Nestlé este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata alimentara, majoritatea brand-urilor sale fiind lideri in categorie (locul 1 sau 2 pentru majoritatea segmentelor in care acestea sunt prezente). Portofoliul Nestle Romania are o gama larga de produse din diverse categorii, pentru a raspunde cererii consumatorilor: bauturi (Nescafé, Nesquik), dulciuri (JOE, Nesquik, Kit Kat, Lion, After Eight), produse culinare (Maggi), produse alimentare pentru sugari si copii mici (Nestlé Nutrition), Nestlé Professional, divizia de solutii “out of home”, batoane si cereale pentru mic dejun (Nestlé Fitness, Cini Minis, Nesquik, Chocapic, etc) si hrana pentru animale (Purina). Nespresso, nume de referinta la nivel mondial in domeniul cafelei de lux ambalata in capsule, este prezent oficial in Romania ca divizie de lux a Grupului Nestlé incepand din 2014.

Napolitanele JOE si Nesquik, precum si specialitatile de cafea NESCAFÉ 3in1 sunt produse in Romania, la fabrica din Timisoara.