Dubai Frame, noua atractie din Dubai

In ianuarie 2018 s-a deschis Dubai Frame, cea mai noua atractie a Dubaiului, care isi va deschide portile zilnic, intre orele 10 si 19.

Dubai Frame este un monument estetic si arhitectural care conecteaza, din punct de vedere cultural, trecutul cu prezentul, si reprezinta un punct de atractie deopotriva pentru vizitatori, turisti si rezidenti ai orasului. Unul din proiectele unicat pe care Municipalitatea Dubai s-a straduit sa le implementeze si sunt asteptate doua milioane de vizitatori pe an.

Parterul este conceput ca un muzeu care spune povestea dezvoltarii orasului si o prezentare a tot ceea ce inseamna Dubai. Vizitatorul este condus intr-o calatorie prin timp, intr-o experienta imersiva ce spune povestea trecutului orasului. Proiectii, efecte de ceata, mirosuri si miscare – toate contribuie la experienta coplesitoare a oferita de spatiu. Galeria Dubaiului Vechi reprezinta esenta proiectului si spune povestea evolutiei orasului si a trecutului sau, facand o prezentare a orasului vechi cu ajutorul imagisticii 3D, perfect in ton cu tot ceea ce a insemnat evolutia rapida, pe toate planurile, a acestuia.

Mai departe, vizitatorii sunt directionati catre urmatoarea experienta, la nivelul Sky Deck, intalnirea cu prezentul Dubai. Vizitatorii vor avea ocazia sa vada orasul din toate unghiurile, cu Orasul Vechi in nord si Orasul Nou in sud. Aceasta experienta este completata de aplicatii interactive precum ecrane cu realitate augmentata, prin care vizitatorii pot identifica diferite cladiri si atractii, pot afla lucruri interesante si pot observa de aproape, in 3D, cladirile si monumentele istorice. Tehnologia moderna este folosita pentru a pune in valoare diferitele aspecte ale prezentului Dubai, precum arhitectura, economia si infrastructura.

Urmatoarea experienta incepe de cealalta parte a mezaninului, unde vizitatorii sunt intampinati de Galeria Dubaiului din Viitor. Conceptual, aceasta incearca sa construiasca o imagine a orasului de peste 50 de ani, prin crearea unei metropole virtuale cu ajutorul unor proiectii interactive si realitatii virtuale.

Dubai Frame sau „Berwaz Dubai“, construit la unui cost de 250 de milioane Dhs, este format din doua turnuri transparente de sticla de 150 de metri inaltime, legate intre ele, la varf, de o pasarela de 93 de metri. Spatiul dintre cele doua turnuri ofera o priveliste clara asupra orasului, de la inaltime. Pe una din laturi, monumentul incadreaza cladirile si imaginile din Sheikh Zayed Road, care simbolizeaza orasul modern, pe cand de partea cealalta a Berwaz apar zonele istorice Deira, Umm Hurair si Karama, ce simbolizeaza Dubaiul vechi.

Biletele de acces vor costa 50 Dhs pentru adulti si 20 Dhs pentru copii intre 3 si 12 ani. Accesul pentru batrani si persoane cu dizabilitati cu maxim doi insotitori va fi gratuit.

Daca ti-a placut acest articol, citeste si: Iarna in Dubai este o experienta fascinanta pentru intreaga familie