Dulciuri pentru sarbatorile de iarna - bomboane pe bat

Nu mai este mult si atmosfera sarbatorilor de iarna ne va batea la usa. Sfantul Nicolae si Craciunul sunt cele mai bune ocazii pentru pregatirea unei mese dulci si surprinderea celor dragi cu decoruri frumoase, aroma de turta dulce si alte dulciuri pentru sarbatorile de iarna.

Avem deja cateva deserturi consacrate care cu siguranta se vor regasi pe toate mesele: cozonac, turta dulce, bomboane de pom. Dar lista cu dulciuri pentru sarbatorile de iarna este infinita si nu ar trebui sa te opresti la binecunoscutele deserturi!

Opteaza pentru cateva dulciuri noi si adu un strop de noutate si savoare la mesele pregatite de tine si nu numai. Aceste deserturi sunt perfecte pentru dus in dar, mai ales daca iti doresti sa creezi o amintire dulce.

La intersectia dintre traditional si modern, Irina Elena Apostol, Master Cake Decorator, Senior Trainer si Owner Art Dessert, a gasit solutia pentru a satisface chiar si cele mai pretentioase gusturi. Cu o experienta de peste 15 ani ca si cofetar si decorator, Irina este persoana care a reusit sa transforme intr-o adevarata arta maiestria de a prepara prajiuri.

Iata care sunt deserturile moderne si delicioase in materile de dulciuri pentru sarbatorile de iarna.

Dulceata de ciocolata

N-ai mai auzit pana acum de dulceata de ciocolata, nu-i asa? Surprinde-ti invitatii cu un dulce inedit, greu de uitat si absolut de-li-cios! Dulceata de ciocolata este o combinatie de ciocolata alba, ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, pasta de alune si frisca naturala! Dulceata de ciocolata este si cadoul perfect, atunci cand esti invitat la o masa cu cei dragi. Frumos pusa in borcanase atragatoare, acest desert ”ciudat” este absolut de-li-cios!

Felii de portocala trase in ciocolata

Felii de portocala trase in ciocolata

Aroma de portocala ne duce deja cu gandul la clipele petrecute in familie si sosete calduroase. Probabil ca ai deja cateva dulciuri cu ciocolata preferate si te gandesti la ceea ce ai mai putea alege, pentru o diversitate interesanta.Nu repeta gusturile obisnuite si iesi din sfera prajiturilor cu crema alegand felii de portocala trase in ciocolata belgiana. Aromate si fresh, acestea pot fi trase in ciocolata alba sau neagra, dupa cum doresti. Cu siguranta vor fi printre primele la gustat pe lista invitatilor tai.

Bomboane pe bat

Ne-am obisnuit deja cu acadelele cu model rosu-alb, precum costumele lui mos craciun. Dar in afara de mult zahar si colorant alimentar, nu prea ramanem cu nimic din ele. Le poti inlocui cu bomboane cu diferite umpluturi si culori asezate pe bat, exact ca traditionalele acadele. Aceste bomboane sunt extrem de atractive, glazurate cu pasta de zahar sau martipan si decorate cu bomboane colorate. Le poti lua din cofetarie si le poti pune intr-un ghiveci alb in mijlocul mesei. Bomboanele pe bat vor da viata si savoare aspectului festiv al mesei, dar sunt ideale si pentru a insoti un cadou. Doar despre asta sunt sarbatorile, despre prieteniile dulci din viata noastra.

Cupcakes cu scortisoara

Nu este obligatoriu sa stai in bucatarie si sa framanti la cozonac sau sa pregatesti un tort! Modernele cupcakes sunt deja portionate, micute, frumoase si poti comanda exact cate portii ai nevoie, fara sa faci risipa de mancare. Nimic nu poate fi mai in ton cu iarna si aromele specifice ca o briosa cu scortisoara, decorata cu stelute aurii. O minunatie de prajitura, care incanta atat vizual cat si ca aroma si gust. Cine spune ca sarbatorile de iarna trebuie sa fie mereu la fel? Anul acesta fa diferenta si alege sa pui pe masa deserturi moderne care nu necesita timp pierdut in bucatarie! Iti garantam ca toti invitatii tai vor fi placut impresionati de aceste dulciuri pentru sarbatorile de iarna.

Irina Elena Apostol – Master Cake Decorator, Senior Trainer si Owner Art Dessert, este cea din spatele acestei povesti dulci si provocatoare. Urmand o traditie de familie, a desavarsit pasiunea pentru dulciurile traditionale, transformandu-le in adevarate minuni atat prin compozitie cat si prin aspect. Avand in portofoliul personal mai multe diplome de specializare si perfectionare in confectionarea, modelarea si decorarea prajiturilor, poate transforma orice idee intr-un tort inedit, spectaculos, fara a face rabat la savoare. Si asta pentru ca principalele atuuri ale prajiturilor sale sunt ingredientele natuale, calitatea si prospetimea.

Irina Elena Apostol a fost aleasa in 2015 Ambasador Modecor (Modecor Italia este unul dintre cei mai mari producatori de ustensile, decoruri si materii prime pentru cofetarie) in Romania, urmand ca impreuna cu specialistii italieni sa sustina cursuri de profil si sa prezinte inovatiile si produsele de top ale acestora. Cu toate acestea premiile castigate la GastroPan – Tortul anului 2013 si 2014 Premiul I si Premiul de excelenta GastroPan – Creatie artisitica in pasta de zahar 2014, Locul 1 la sectiunea gust la Maratonul cofetariilor organizat de Callebaut si Marathon Distribution – 2015, adevarata sa carte de vizita sunt prajiturile si torturile pregatite zi de zi, asa ca va invitam la cofetarie sa descoperiti gustul deserturilor sale! Detalii si comenzi pe artdessert.ro

Foto: PR

Daca ti-a placut acest articol, descopera si: 5 Idei de cupcakes pentru nunta care sa inlocuiasca tortul cu succes