medic-dentist

In societatea actuala, succesul socio-profesional este ravnit de majoritatea persoanelor.Un zambet sanatos si mai ales frumos, poate garanta de multe ori succesul.

Dantura frumoasa ofera un zambet agreabil,facandu-ne mult mai increzatori in propria persoana, siguri pe noi si de ce nu,mult mai indrazneti. Fie ca suntem in cautarea unui job,fie ca ne implicam in relatii sentimentale, sansele de reusita sunt mult mai mari pentru persoanele cu o dantura perfecta. Fatetele ceramice sunt “invelisuri” subtiri din portelan care se aplica pe suprafata vizibila a dintilor frontali, in special la cei superiori, restaurandu-le armonios fizionomia.

Deoarece confectionarea lor implica arta si stiinta si necesita experienta indelungata, respectiv tehnologie deosebita, tratamentul de fatetare este considerat “varful de lance” in randul procedurilor de cosmetica dentara.

Dr. Mircea Teodor Merchea – Medic stomatolog si Specialist Implantologie ,iti prezinta care sunt cele 4 moduri in care fatetele dentare iti vor oferi zambetul mult dorit:

Culoarea

Exista o multitudine de cauze pentru decolorarea dintilor: anumite alimente si bauturi, utilizarea tetraciclinei de la o varsta frageda, sau pur si simplu imbatranirea organismului. Albirea profesionala a dintilor poate reda o parte din stralucirea naturala a acestora, dar exista cazuri in care decolorarea este prea profunda. In astfel de cazuri, fatetele dentare de portelan vor ajuta la uniformizarea culorii danturii tale.

Culoarea finala a fatetelor va fi aleasa de catre pacient impreuna cu specialistul in cosmetica dentara. Ea va fi aleasa in functie de culoarea ochilor, a tenului si a parului astfel incat dintii sa aiba un aspect foarte natural dupa reabilitarea acestora.

Forma

Fie ca este vorba despre dinti ciobiti, de diastema (strungareata) sau deformari, fatetele reprezinta tratamentul ideal pentru repararea acestor probleme. Spre deosebire de coroane, acestea necesita slefuirea unei suprafete dentare de doar 0,5 – 0,7 mm, manopera fiind asadar minimal invaziva.

Dimensiunea

Dimensiunea normala a dintilor ar trebui sa fie proportionala cu cea a buzelor si a gingiilor care raman la vedere. Dintii erodati datorita anumitor boli, ori circumstante, pot diminua frumusetea unei danturi. In acest caz, se recomanda fatetarea acestora pentru a le mari dimensiunea.

Majoritatea pacientilor isi doresc dinti drepti si albi cat mai repede, fara a mai purta un aparat dentar o perioada indelungata. Tocmai de aceea fatetele ceramice reprezinta tratamentul ideal pentru dintii cu dimensiuni inadecvate (scurti, prea lungi, inegali).

Alinierea

Tot fatetele ceramice reprezinta solutia cea mai rapida pentru a obtine o dantura corect aliniata, luminoasa si frumoasa. Acestea repara o aliniere incorecta, asadar dintii strambi si incalecati, oferind in acelasi timp o textura similara cu cea a dintilor naturali.

Fatetele se cimenteaza pe dinte cu ajutorul unor tehnici adezive de ultima generatie. Acestea sunt minimal invazive si perfect tolerate de tesuturile din cavitatea orala. Ele reprezinta o solutie de reabilitare estetica a zambetului net superioara albirii sau refacerii cu materiale compozite.

Pentru  a afla mai multe informatii despre fatetele ceremice, puteti accesa site-ul : drmerchea.ro sau trimitand un mail la adresa: [email protected]