haine-Marks&Spencer

Colectia Archive by Alexa imbina stilul modern al unui fashion icon britanic precum Alexa Chung cu stilul longeviv si consacrat al Marks & Spencer.

Este o abordare unica pentru o colaborare de acest gen. Folosindu-se de colectia bogata si ampla a M&S Archive din orasul Leeds, Alexa si echipa de design a M&S au pornit intr-o calatorie ce are ca scop reinventarea stilului britanic.

Colectia cuprinde piese din perioada anilor ‘40 pana in anii 2000 –  de la piese care nu se vor demoda vreodata, precum trench-ul Frances in nuante malinii, inspirat din modelele anilor ‘50 realizate din gabardina, pana la piese vestimentare colorate si pline de feminitate precum rochia Misty. Acestea au conturat o colectie bogata in stil eclectic, cu un aer nostalgic.

haine-Marks&Spencer

Campania de promovare realizata de fotograful Tom Craig o infatiseaza pe Alexa punandu-si amprenta creativa asupra intregii colectii. Folosindu-se de simtul sau estetic, Alexa reproduce piese reprezentative pentru stilul britanic, marcand astfel o colaborare unica si extrem de interesanta.

haine-Marks&Spencer

Piesele din colectia pentru femei au fost realizate si alese cu grija de Alexa si echipa de design a M&S. Piesele au fost reinterpretate prin abordarea unica a stilului Alexei. Au fost folosite tesaturi moderne si o paleta de culori actualizata pentru a crea o colectie contemporana dedicata femeilor, definita prin sensibilitate.

“Am avut intotdeaunea o legatura speciala cu Marks & Spencer. Sunt incantata sa fac parte din acest proiect unic. A fost un moment foarte emotionant sa ma intorc in timp si sa redescopar istoria modei britanice, sinonima cu perspectiva M&S”, spune Alexa Chung.

haine-Marks&Spencer

“Lucrand alaturi de Alexa la acest proiect, am reusit sa cream o colectie care a insemnat mai mult redescoperire decat design. Ne-am intors in timp si am redefinit estetica acestei colectii, abordand influente din anii 40, 60, 80, dar si din zilele noastre. Am evidentiat astfel modul in care stilul si calitatea pot fi reinventate”, a declarat Belinda Earl, Marks & Spencer Style Director.

haine-Marks&Spencer

“A fost o alegere inspirata sa-i oferim Alexei acces la M&S Archive. Istoria Marks & Spencer este vasta, iar calitatea design-ului a fost intotdeauna extrem de importanta. Colaborarea cu Alexa Chung a a avut la baza expertiza noastra si design-ul clasic imbinate cu amprenta stilistica a Alexei. Aceasta a avut ca rezultat o noua colectie pentru femei care evoca perfect stilul Alexei”, a declarat Steve Rowe, Marks & Spencer Chief Executive Officer.

haine-Marks&Spencer

Acest proiect este primul din seria M&S**. O succesiune de colectii unice si exclusive realizate prin colaborarea cu unii dintre cei mai impresionanti designeri, brand-uri si fashion icon-uri.

Piesele colectiei Archive By Alexa sunt disponibile in magazinul M&S din Baneasa Shopping City din Bucuresti.

#ARCHIVEBYALEXA

* M&S Archive cu sediul la Universitatea Leeds, este una dintre cele mai bogate colectii de istorie a comertului din Marea Britanie. Colectia Archive evidentiaza calatoria a peste 130 de ani, de la Penny Bazar la diverse canale de retail internationale.

Compania M&S Archive a fost fondata in 1984, pentru a aniversa cei 100 de ani de existenta, si de atunci, echipa a lucrat continuu pentru a colecta si a pune la dispozitie toate tipurile de articole Marks & Spencer create de-a lungul timpului.

M&S Archive detine peste 70.000 de articole si isi concentreaza activitatea pentru a colecta, pastra si a utiliza materiale referitoare la istoria si dezvoltarea companiei.

Colectia diversificata de piese vestimentare dateaza inca din 1884 si include inregistrari scrise, publicatii ale angajatilor, fotografii si filme, articole de imbracaminte si produse de uz caznic, materiale de design si publicitate si alte obiecte valoroase.

** Marks & Spencer. Un parteneriat fondat pe stil si maiestrie. Intotdeauna am constientizat importanta si puterea acestora. De aceea, suntem mandri sa asociem patrimoniul unic M&S cu numele unor lideri din moda si cu designeri de fashion talentati din intreaga lume. Viziunea lor si povestea noastra reprezinta M&S.