Nomasvello

Tenul uscat este unul dintre tipurile de ten, alaturi de cel normal, mixt si gras, in timp ce deshidratarea pielii reprezinta o conditie care nu tine de o anumita tipologie de ten.

Asadar, tenul uscat se confrunta cu o lipsa a lipidelor, iar cel deshidratat, cu lipsa apei in straturile superioare ale pielii.

Oricine poate avea pielea deshidratata, inclusiv persoanele cu tenul gras, deshidratarea superficiala fiind cauzata de factori externi (ex. expunerea neprotejata la soare, folosirea unor produse care usuca pielea), pe cand o deshidratare profunda a pielii are cauze mai degraba interne – mai exact, tulburari legate de metabolismul apei (organismul nu retine apa).

Deshidratarea tenului este una dintre conditiile amintite adesea printre cauzele care duc la imbatranirea prematura a pielii, alaturi de alimentatia necorespunzatoare, fumatul excesiv sau somnul insuficient.

Semnele si cauzele unui ten deshidratat

Un ten deshidratat este aspru, da senzatia ca “strange”, se descuameaza usor, este sensibil si prezinta semne de imbatranire prematura (linii fine sau chiar profunde si o pierdere a tonusului pielii).

Cel mai adesea deshidratarea este cauzata de o ingrijire necorespunzatoare, cum ar fi folosirea unor produse si tratamente neadecvate tipului de ten sau dusurile fierbinti, care distrug bariera protectoare de la suprafata pielii. Expunerea prelungita la soare, vantul si poluarea, aerul conditionat afecteaza, de asemenea, tenul. Mai mult, lipsa lichidelor din organism si consumul de mezeluri, alcool, cafea sau sucuri indulcite agraveaza aspectul descuamat al pielii.

Iata cum mai poti cauza deshidratarea pielii:

Nu folosesti o crema hidratanta si cu factor de protectie solara
Utilizezi excesiv sapunul sau produse exfoliante dure
Aplici produse cu un continut mare de alcool
Petreci timpul in camere unde aerul este uscat
Bei apa dura, calcaroasa

Cum tratezi tenul uscat sau deshidratat?

Primul pas il reprezinta consumul zilnic de apa.

Specialistii recomanda, folosirea produselor care contin acid hialuronic, considerat si fantana tineretii. Cele mai eficiente sunt fiolele si mastile faciale cu acid hialuronic, pentru ca penetreaza pielea rapid si profund.

Produsele intens hidratante sunt obligatorii, mai ales in sezonul rece.

Inainte de inceperea oricarui tratament, este necesara o curatare in profunzime a tenului, tehnologia cu ultrasunete avand un rol in eliminarea celulelor moarte, reactivarea circulatiei la nivelul pielii, stimularea formarii de colagen si inchiderea porilor.

Opteaza pentru o curatare nutritiva, cu ajutorul Roll-on-ului Dermactif cu colagen si a Fluidului Facial Revitalizant Nomasvello cu vitamina C, doua produse profesionale folosite in completarea tratamentului de curatare faciala ProSkin.

Cremele folosite zilnic trebuie sa fie bogate in nutrienti , o alternativa fiind uleiurile naturale, precum uleiul de migdale, uleiul din seminte de struguri, uleiul de argan, uleiul de avocado, uleiul de caise sau apele florale.

Tratamentele faciale isi sporesc eficienta daca adopti un stil de viata sanatos, cu o alimentatie echilibrata si cu un consum de apa in cantitate suficienta. Este de preferat sa eviti, pe cat posibil, excitantio (cafea, alcool, tutun) si sa folosesti mereu o protectie UV adecvata.

Frumusetea se ingrijeste!