Afla ce e normal si ce anu atunci cand iti cade parul.

Adesea, atat stilistii, cat si noi, femeile, ne preocupam de lungimea si textura parului, ne dam in vant dupa masti si serumuri, insa neglijam esentialul – scalpul.

„Pentru mine, un scalp curat, un scalp sanatos este asemena unui sol fertil pentru plante si flori”, spune Bogdan Mirica, stilist Londa Professional.

Adesea, atat stilistii, cat si noi, femeile, ne preocupam de lungimea si textura parului,  ne dam in vant dupa masti si serumuri, insa neglijam esentialul  – scalpul. Multa lumea nu stie cum sa isi spele corect si eficient parul. „Si aceasta actiune reprezinta o conditie esentiala pentru o curatare corespunzatoare”, spune Bogdan Mirica.

Daca scalpul este ingrijit si bine curatat, atunci putem lua in calcul si un par sanatos

„Vreau sa nu uitati ca e necesar sa va folositi doar varfurile degetelor atunci cand va masati si va samponati parul (fara unghii, pentru a nu agresa scalpul). Si sa nu ezitati sa va spalati energic coama”, adauga el. Pentru ca mai apoi tot el sa continue. „Inca ceva: samponul nu trebuie folosit in exces. E suficient o cantitate cat doua boabe de fasole la prima samponare. Si retineti: nu e neaparat sa faca si spuma, pentru ca atunci, produsul doar degreseaza, pe cand, a doua oara aceeasi cantitate va si spala si curata profund parul. La final, clatiti din abundenta”

Si e important sa mizam pe produse special create pentru curatarea scalpului: samponul Scalp Puryfing de la Londa Professional, Sensitive Scalp pentru scalpul delicat, cu probleme, precum si pe tonicul Stimulating Sensation.

Spor la frumusete!