tipuri de masaje mai putin cunoscute

Masajul a devenit una dintre cele mai utilizate metode de relaxare, cu beneficii atat asupra corpului, cat si a mintii si spiritului. O adevarata arma impotriva imperfectiunilor corporale, pentru reducerea durerii sau simplu refugiu din stresul cotidian, masajul are aplicabilitati multiple. Cu toate acestea, multe persoane aleg masajul clasic fara sa stie ca exista si o multime de alte tipuri de masaje mai putin cunoscute care fac bine!

„Masajul este foarte important, mai ales in conditiile in care activitatea zilnica ne oboseste organismul si mintea. Sunt terapii speciale de relaxare, de detoxifiere, spirituale, insa cele mai multe persoane asociaza aceste trei ramuri doar cu masajul clasic. Pacientii mei raman surprinsi de beneficiile pe care le au si alte tipuri de masaje mai putin cunoscute, insa extrem de benefice pentru imbunatatirea sanatatii si a calitatii vietii, cum sunt shiatsu, ritualul tibetan sau reflexologia talpilor“, spune Bogdan Begligiu, terapeut la Centrul Holistic Tummo Reiki (www.tummoreiki.ro).

3 tipuri de masaje mai putin cunoscute ce merita testate

1. Presiunea degetelor si a palmelor

Shiatsu este o terapie japoneza straveche prin acupresiune, care poate fi aplicata in diferite puncte cu degetele si palmele. In prezent, sunt putine persoanele care cunosc beneficiile acesteia. Presiunea este combinata cu usoara manipulare a corpului, pentru a reduce tensiunea si a creste propria abilitate de recuperare, eliminand oboseala. Se recomanda imbracaminte confortabila pentru aceasta terapie.

„Shiatsu este o tehnica de masaj de relaxare, veche de mai bine de un secol, in care se stimuleaza punctele de presopunctura ale pacientului, pentru a calma durerea si stresul. Aceasta tehnica functioneaza pentru a echilibra si pentru a elibera fluxul de chi sau ”forta de viata”, energia organismului“, explica Bogdan Begligiu.

2. Terapie pentru energie si vitalitate

Masajul tibetan se axeaza pe latura terapeutica, fiind asociat de multe ori cu un masaj mai intens. In ciuda eficientei si importantei lui pentru viata culturala tibetana, numai in ultimii ani ritualul tibetan a devenit mai cunoscut in tara noastra.

„Ritualul tibetan echilibreaza cele cinci elemente si restaureaza fluxul de energie si vitalitate. Cele 5 uleiuri esentiale, fiecare pentru cate un element, se combina cu tehnici de masaj profund si acupresiune. In acest timp se realizeaza un drenaj limfatic bland si se urmareste deblocarea canelelor energetice atat in zona corpului, cat si a capului. Sistemul nervos se reface si se stimuleaza curgerea energiei in structurile subtile“, afirma specialistul.

3. Stimularea punctelor reflexogene din talpa

Thai Foot Massage sau terapia de masaj a talpilor se afla pe lista cu tipuri de masaje mai putin cunoscute si este o tehnica holistica de vindecare, veche de aproape 2000 de ani. Acest masaj reflexogen disperseaza cristalele de calciu si acid uric blocate in corp, ajutand organismul sa se reechilibreze, sa se curete si sa ajunga la o stare de sanatate buna.

„Combinand elementele din reflexologia chineza si traditionalul masaj tailandez, aceasta terapie imbunatateste circulatia, detoxifica, energizeaza si intareste sistemul imunitar. Se foloseste un instrument din lemn pentru a apasa in punctele reflexogene din talpa si a debloca energia latenta”, adauga terapeutul. Aceasta terapie este ideala pentru persoanele care au un job solicitant, care se deplaseaza mult si simt oboseala si durere in zona picioarelor.

Daca ti se pare interesant articolul despre tipuri de masaje mai putin cunoscute ce merita testate, citeste si: Masajul Shiatsu: cum se diferentiaza de cel clasic si ce beneficii are.

Foto: Guliver