semnale care prevestesc boala alzheimer

Daca esti predispusa sa suferi de Alzheimer sau cineva din familia ta este predispus sa sufere de aceasta boala cumplita, nu incape indoiala ca este vorba despre un declin care aduce o gama larga de simptome pshice, psihologice si comportamentale. Medicii din intreaga lume au stabilit si o serie de semnale care prevestesc boala Alzheimer, astfel incat fiecare persoana sa isi dea seama cat este de expusa la aceasta boala.

Este important sa stii care sunt toate aceste semnale care prevestesc boala Alzheimer, pentru ca in acest fel vei reusi sa previi, intr-o oarecare masura, aparitia acestei boli.

Boala Alzheimer este insotita de simptome psihiatrice (apatie, depresie, tulburari psihotice), tulburari comportamentale si demente, iar riscul de imbatranire creste in randul persoanelor care au peste varsta de 65 de ani (circa 10%). In randul persoanelor care au peste varsta de 85 de ani acest risc poate ajunge la 46%.

Semnale care prevestesc boala Alzheimer

Potrivit celor de la prevention.com, exista 5 semnale care prevestesc boala Alzheimer:

1. Gandurile negative

Psihicul tau joaca un rol foarte important pentru sanatate. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Yale, din SUA, gandurile negative despre inaintarea in varsta pot duce la aparitia acestei boli. Stresul provocat de gandurile negative duce, in timp, la declansarea bolii Alzheimer. Desigur, cercetatorii sunt de parere ca aceste ganduri pot fi controlate si nu reprezinta un factor de risc foarte mare.

2. Un nivel ridicat al plumbului in organism

Studiile arata ca persoanele care au un nivel ridicat al plumbului in organism prezinta un risc cu 21% mai mare sa sufere de Alzheimer. Totodata, si persoanele care sufera de hipertensiune arteriala risca sa dezvolte dementa si, implicit, Alzheimer. Cercetatorii sunt de parere ca trebuie evitate vopselele care contin plumb, iar alimentatia trebuie sa fie bogata in fructe si legume bogate in antioxidanti.

3. Medicamentele 

Medicamentele precum antidepresivele duc la aparitia bolii Alzheimer. Studiile au fost facute de o echipa de cercetatori americani si au fost publicate intr-un jurnal de medicina (JAMA). Si medicamentele pentru alergii sau cele pentru hipertensiune arteriala pot duce la aparitia acestei boli. Cercetatorii sunt de parere ca, in timp, se creeaza o dependenta la aceste medicamente, iar in final se poate instala boala Alzheimer.

4. Insecticidul DDT

Insecticidul DDT, interzis in Statele Unite din 1972, poate rezista mult timp in mediul inconjurator si in organismul uman. Prezenta acestui insecticid in organism duce la declansarea bolii Alzheimer, potrivit unui studiu in neurologie. Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor avertizeaza ca DDT-ul vine in primul rand de la carne, pasari de curte, produse lactate si peste.

5. Depresia

Nu mai este de negat faptul ca trupul si mintea sunt conectate, chiar si cand vine vorba de Alzheimer. Un studiu facut de cercetatori pe neurologie, publicat in 2010, arata ca persoanele care sufera de depresie prezinta un risc cu 50% mai mare sa dezvolte Alzheimer. Astfel, sunt necesare numeroase schimbari in stilul de viata, iar depresia, spun medicii, trebuie tratata la timp.

Stiai ca o alimentatie sanatoasa previne (chiar si) depresia? Iata ce trebuie sa consumi!

Foto: Guliver