Esti in cautare de solutii care sa te protejeze de cancer? Consuma cele mai eficiente alimente anticancer si evita, in schimb, carnea si alcoolul!

Ca sa reduci pe cat posibil riscul aparitiei celei mai cumplite boli a secolului ai mare grija la alimentatie! Toate studiile care au analizat aparitia cancerului indica faptul ca, daca adopti o dieta bazata pe vegetale si alimente anticancer, ai mai multe sanse sa ramai sanatoasa.

Daca ai un meniu vegetarian esti pe drumul cel bun deja. Dar exista cateva alimente anticancer care sunt la rang de „superstar” cand vine vorba de protectie impotriva acestei boli. Iata o lista de la Health.com.

Alimente anticancer de consumat cat mai des

1. Broccoli

Toate cruciferele – varza, conopida, varza kale – au propritati anticancer. Dar, dintre toate, broccoli contine o cantitate importanta de sulfurofan, un compus care creste enzimele protectoare din organism si elimina chimicalele care pot cauza cancer.

Broccoli este unul dintre cele mai importante alimente anticancer pentru ca te protejeaza de cancerul la san, pulmonar, de piele, de stomac, de ficat sau de leucemie. Asadar, consuma cat mai mult broccoli. Il poti pune in tot felul de salate, omlete sau pizza.

2. Fructe de padure

Toate fructele de padure au fitonutrienti care protejeaza impotriva cancerului. Dintre toate, zmeura neagra contine o cantitate ridicata de antociani, care incetinesc cresterea celulelor premaligne si previn aparitia tumorilor canceroase.

Daca mananci fructe de padure te vei proteja de cancer de colon, esofagian, oral si de piele. Nu trebuie sa iti mai spun cum le poti consuma, sunt o multime de variante, dar crude sunt cele mai bune!

3. Rosii

Dintre toate alimentele anticancer, rosiile sunt cele mai bune surse de licopen, un carotenoid care da culoarea rosie. Licopenul reduce riscul aparitiei unui eventual cancer de endometru. Cancerul de endometru a produs anul trecut 8.000 de decese.

Asadar, mananca rosii. Si mananca-le gatite! Pentru ca procesul termic va creste cantitatea de licopen din aceste alimente anticancer. Vei fi protejata de cancerul de entometru, de plamani si de stomac.

4. Nuci

Fitosterolii din nuci blocheaza receptorii de estrogen in celulele care provoaca un eventual cancer la san. Astfel, incetinesc cresterea acestor celule.

Daca mananci nuci, ai mari sanse sa scapi de cancerul la san. Consuma cate putine, dar zilnic.

5. Usturoi

Fitochimicalele din usturoi iti protejeaza stomacul si – in unele situatii – si intestinele. Femeile care mananca mult usturoi prezinta un risc cu 50% mai mic de a face cancer de colon decat cele care nu mananca acest aliment.

Ca sa eviti un eventual cancer de san, colon, esofag si stomac, mananca usturoi!

6. Fasole

Un studiu realizat de Universitatea de Stat din Michigan arata ca fasolea neagra reduce riscul aparitiei cancerului de colon la cobai. Un alt studiu arata eficienta boabelor de fasole in lupta impotriva cancerului la san.

Mananca fasole boabe de cateva ori pe saptamana.

In plus, ca sa te protejezi de aceasta boala, NU manca grasimi animale, carne procesata si nu consuma alcool in exces.

Acum ca stii care sunt cele mai importante alimente anticancer, afla si despre Alimentatia vegana: cu ce avantaje vine si cum functioneaza.

FOTO: istockphoto.com