Acneea de pe spate: ce greseala favorizeaza aparitia ei

Medicul dermatolog al modelului american Kendall Jenner a dezvaluit care poate fi cauza care favorizeaza aparitia acneei, iar o simpla greseala in rutina de ingrijire declanseaza aceasta afectiune a pielii. Acneea de pe spate este o problema cu care se confrunta multe persoane, inclusiv modelul american, scrie elitedaily.com. 

Kendell Jenner a vorbit deschis despre acneea de pe spate, iar recent, in cadrul unui videoclip numit “Skin Savvy: Body Acne”, a adus un medic dermatolog, Christie Kidd, pentru a oferi cateva sfaturi persoanelor care se confrunta cu aceeasi problema.

Acneea de pe spate: ce greseala favorizeaza aparitia ei

Medicul dermatolog al modelului american a explicat ca o cauza care favorizeaza aparitia acneei pe spate poate fi modul in care ne spalam pe cap.

“Cei mai multi dintre noi, cand ne spalam pe cap, aplicam balsamul de par, iar in acest timp ne spalam pe corp. Ne clatim parul inainte sa iesim din baie, fara sa ne clatim pe tot corpul”, a spus Christie Kidd.

Aceasta explicatie lasa de inteles ca balsamul de par pe care il folosim multi dintre noi afecteaza pielea la nivelul porilor si provoaca favorizeaza aparitia acneei.

Christie Kidd a explicat cum ar trebui sa decurga rutina de ingrijire:

1. Primul pas este spalarea parului. Este important sa se foloseasca un sampon potrivit tipului de par.

2. Pasul al doilea este aplicarea balsamului de par. Christie Kidd recomanda ca balsamul sa fie lasat sa actioneze cel putin doua minute.

3. Pasul al treilea este clatirea parului. In acest moment este esential ca parul sa fie clatit foarte bine, astfel incat sa nu mai ramana balsam in el.

4. Dupa ce parul a fost clatit, pasul urmator este ca acesta sa fie prins cu o clama sau cu cateva agrafe, pentru a nu intra in contact cu pielea.

5. Ultimul pas il reprinta folosirea produselor pentru ingrijirea corpului. Practic, atentia este indreptata asupra pielii.

Respectarea acestei rutine este importanta, intrucat exista un risc mai mic sa apara cosuri inestetice pe spate.

Daca ti-a placut articolul despre acneea de pe spate si care e cauza care favorizeaza aparitia ei, iata si un articol cu tratamente eficiente pentru acnee. Scapa de problema in 6 pasi!

Foto: Guliver