Adevaratele simptome ale unui infarct

Numarul persoanelor care pierd lupta cu viata in urma unui infarct este tot mai mare de la an la an, insa medicii sunt de parere ca durerea in piept nu se afla pe lista cu adevaratele simptome ale unui infarct, scrie sheknows.com. 

Un studiu realizat de Institutul National de Sanatate a scos la iveala un rezultat ingrijorator: 43% din cele 515 femei care au raspuns la intrebari au marturisit ca nu au simtit o durere in piept in timpul sau inaintea unui infarct.

Asadar, durerea in piept nu se afla pe lista cu adevaratele simptome ale unui infarct. Desi multe femei prezinta acest simptom, lista cuprinde stari de ameteala, probleme de respiratie sau anxietate.

Adevaratele simptome ale unui infarct

1. Oboseala acuta

Studiul a scos la iveala faptul ca 70% dintre femei au avut stari de oboseala acuta inainte sa faca un infarct. Starile de oboseala pot sa apara cu cateva zile sau chiar cu cateva saptamani inaintea atacului de cord.

2. Dereglari ale somnului

In cazul in care nu reusesti sa dormi suficient si suferi de dereglari ale somnului, afla ca cei care au realizat studiul au mentionat ca 48% dintre femei au prezentat acest simptom inainte sa faca un infarct.

3. Dureri de spate, gat si maxilar

Desi cele mai multe persoane spun ca au suferit o durere in piept inainte sa faca infarct, durerile de spate, gat si maxilar se afla pe lista cu adevaratele simptome ale unui infarct. “Durerea poate fi sacadata sau brusca, iar daca dormi, este posibil sa iti perturbi somnul din cauza durerii”, au spus autorii studiului.

4. Indigestie

Problemele de inima pot sa duca la probleme ale stomacului sau indigestie, stari de ameteala, stari de greata sau lipsa apetitului. Potrivit studiului, 39% dintre femei au prezentat aceste simptome inainte sa faca un infarct.

5. Simptome ale racelii

Tuse, transpiratie si stari de ameteala – toate acestea sunt simptome ale racelii. Totusi, in cazul in care aceste simptome sunt asociate cu cele mentionate anterior, medicii sunt de parere ca este bine sa mergi la un consult.

6. Anxietate

Anxietatea este o problema cu care se confrunta tot mai multe persoane in ultimul timp. Totusi, daca ai foarte multe schimbari de dispozitie si ai tendinta sa fi stresata fara motiv, este bine sa iei o pauza, sa respiri adanc si sa fii atenta la semnalele pe care corpul tau ti le transmite.

Citeste si: Cum te ajuta sexul sa previi bolile de inima. Si alimentatia e importanta!

Foto: Guliver